За да успееш: Не превръщай платеното в безплатно и не обвинявай другите за живота ти

OFFNews 26 април 2017 в 12:33 5910 3

Снимка Pixabay

Всеки човек се стреми към успеха и благополучието, но не всеки има даденостите да го постигне. Често обвиняваме съдбата, оплакваме си и не мислим за бъдещето, което ни препъва по пътя към щастлив живот. Ето защо ние ви представяме 10 навика, които пречат на хората да постигнат желаното.

1. Винаги търсят вината в другите. Този тип хора никога не поемат отговорност и обвиняват колегите и приятелите си за неуспехите си.

2. Не могат да организират времето си. Старата поговорка гласи „Седем пъти мери, един път режи“. Но хората, които се страхуват от успеха, прекалено дълго „мерят“ и много често някой по-организиран отрязва тяхното парче. Липсата на инициативност е пагубна за развитието на човек във всяка една област.

3. Никога не рискуват. Страхливците винаги играят на сигурно. Предпочитат да останат на сигурната си работа с ниска заплата, отколкото да рискуват с нова работа с по-добри условия.

4. Не желаят да влагат средства в името на успеха. Неуспелите хора посещават цял куп обучения, за които не се плаща. Но в повечето случаи, курсовете са кратки, с множество записани и в крайна сметка получената информация е изключително оскъдна и абсолютно недостатъчна за нова кариера. Ако искате да успеете, трябва да вложите време и средства.

5. Превръщат платеното в безплатно. Често този тип хора се целят да превърнат всяка платена услуга в безплатна. Свалят безплатна музика, филми и крадат безжичния Интернет на съседа в името на това да не дават пари за „излишни неща“. Фактът че краде интелектуалната собственост обрича човекът да живее в емоционална бедност.

6. Тънат в самосъжаление. Неуспелите често се вглеждат в недостатъците си и тънат в нещастие, вместо да се опитат да ги премахнат. Докато страдат заради фигурата си, мястото на което живеят, липсата на образование и т.н. и не вършат нищо, за да подобрят живота си, хората никога няма да бъдат щастливи и успешни.

7. Винаги се оплакват. Не е тайна, че липсата на пари е причина за негативните емоции. Но хората, които имат желание за успех, приемат провала, като ценен урок и продължават напред, докато другите влагат цялата си енергия да хленчат.

8. Притесняват се от мнението на другите. Успешните хора ценят своята индивидуалност и не зависят от мнението на другите. Фактът, че се притесняваме какво ще кажат за нас, показва колко несигурни сме.

9. Не могат да управляват парите си. Неуспелите имат за цел да печелят и после да изхарчат парите си. По тяхно мнение, идеята да финансират или вложат парите си в нещо е абсолютно неуместна.

10. Нямат дългосрочни планове. Вместо да мислят за бъдещето, хората често харчат парите си на момента и живеят само в настоящето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8500

3

Пенчо Милев

30.12 2017 в 07:34

ТАКА Е ..
ЗА КОЙТО МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ , .

12298

2

kamborev

26.04 2017 в 15:59

Всичко е вярно!