Когато тълкувате сънища като от време оно

Йоанна Димитрова 25 април 2017 в 12:30 4419 1

Снимка Pixabay

„Прякото” тълкувание значи, че каквото сънуваш, това ще ти се случи и наяве. Макар и понякога да има известни „творчески” моменти, това е, така да се каже, най-лесното и елементарно тълкуване на сънища. Но сънищата биват според характера, мечтата и по кръвта на човека. Освен това сънищата вдават в ума и от зрението, слухът, вкусът, обонянието и осезанието."

Цитатът е от "Пълен български съновник", който е събрал тълкувания от 1888 до 1991 г. Проверихме как трябва да тълкуваме сънищата според съновника и ето какво открихме. Разбира се, не гарантираме достоверността на тълкуванията.

"През май месец идват абитуриентските балове, така че ако сънувате такъв, ще ви очаква неприятна изненада – може би, ако сте родител на празнуващия и сте купили костюма и т.н., ще бъде празната банкова сметка."

"С топлото време идват и ремонтите, но внимавайте, ако сънувате, че белосвате дома си, ви очаква голям срам. Той може би е причинен от жена ви, която ако сънувате, че биете, значи ви изневерява. Едното води към другото. Затова, вместо да се ядосвате пийте една бира, дори насън, тъй като това значи, че ще забогатеете – най-вероятно, защото жена ви няма да я има да харчи в мола."

"Не се поболявайте от мъка, освен на сън, защото тогава ви очаква гордост. Вместо това, отърсете се от неприятните спомени и направете някаква промяна. Ако сте мъж, може да си пуснете брада. Това, според тълковника, означавало няколко и все хубави неща – дълъг живот, печалба, чест, радост."

След тези чудесни вести идва време отново да потърсите щастието. Ако сънувате, че подарявате на някоя дама букет от рози, ще се ожените (отново). Но се постарайте да не сънувате бъдещата булка, защото това означавало, че отново ще бъдете измамен. Ако това се случи, може да удавите любовната мъка в алкохол, но не си и помисляйте да сънувате, че обръщате цялата бутилка - това би означавало, че никоя няма да ви залюби повече. Не утолявайте пиянската жажда с вода насън, защото това вещаело пожар.

Все пак, пролет е. Хващайте се с приятели и отивайте на риба, съветват тълкуващите сънища, които препоръчват още предимно да си почивате, тъй като ако сънувате въдица, това подсказвало, че си губите времето. Ако пък сънувате ветровито време, ще ви донесе любов. Ако пък се случи, ех, нямате късмет! Най-добре се разходете в гората, ако я сънувате, хем ще си прочистите главата от проблемите, хем ще си осигурите богатство - поне така казват тълкуващите сънища.

Ако все още искате да сънувате и тълкованията не са успели да разбият целия ви живот, ето още няколко ценни разчитания.

Относно ходенето на риба от предишния сън имаме важен съвет. Гледайте да не се давите, защото това значи гибел. След като се приберете от почивката си, се убедете че всичко, което може да предизвика пожар е обезопасено. Да сънувате дим от килима се тълкува като идващо притеснение от лоши хора. След като сте на сигурно у вас, се ослушвайте за звънеца. Ако сънувате звън, ще чуете нещо ново. Ако чуете името си, щом "отворите", ви чака отроче, според съновника.

Ако пък бутате количка насън, ще ви дойдат грижи на главата. Но ако ви побелеят косите, ви очаква радост. Само ви молим, недейте да давите мъката си в кръчмата, защото ще станете жертва на разпуснатост. Няма как да стане по-зле. Но не се депресирайте! Ако сънувате, че лежите в леглото цял ден, значи че ще се разболеете.

Ако успеете да се стегнете, да станете и да измиете насън, това определено ще внесе радост. Започвате на чисто. Така че скачайте в обувките и излизайте, само така, според съновника, ще станете любимец на всички. Вършете си работата с песен на уста и ще постигнете славни дела, допълват авторите. А вечер, заслужено изпийте една ракия – за нея в съновника пише само хубави неща. Но гледайте да е без салата, очевидно не води към добро.

На финала ще ви пожелаем насън да се радвате на яркото слънце, зелената трева, красивите цветя, тъй като те значат само хубави неща. А ако след всички описани по-горе любовни драми се престрашите и позволите на някоя красива девойка да ви целуне, гарантираме ви, че ви очаква голяма радост!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови