Китайски календар: Какво да очакваме в Годината на Вола

OFFNews 06 февруари 2021 в 08:40 7401 1

Снимка Pixabay

Според китайския календар 2021-ва е година на Вола - един от 12-те знака в китайския хороскоп.

Тя настъпва не на 1-ви януари, а на 12-ти февруари и продължава до 31-ви януари 2022 г. Всяка година началото ѝ се определя според лунния цикъл. Новата година винаги започва с първото новолуние между 21-ви януари и 20-и февруари.

Волът е вторият зодиакален знак в хороскопа. Знаците се подреждат в следния ред: Плъх, Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Прасе. Годината на металния вол идва след Годината на металния плъх (2020) и преди Годината на водния тигър (2022).

В китайския хороскоп годините на Вола са 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 и 2021.

Смята се, че Волът вещае късметлийска година, в която е подходящо да се съсредоточим върху връзките - с приятели или с любимите.

Волът е трудолюбив и методичен, затова през тази година се очаква трудът да се възнаграждава. Положилите усилия в работата си могат да се надяват и на финансови успехи.

През тази година ще усетим тежестта на своите отговорности, ще трябва да удвоим усилията, за да постигнем целите.

Тъй като това е и "метална" година, втора поред, неин цвят е бялото. Просперитет и успех ще носят още жълтото и зеленото. За да помогнете на късмета си, носете метални аксесоари.

Не се очаква в Годината на Вола да се случат катастрофални събития. Затова, според коитайския хороскоп, тя е подходяща за икономическо възстановяване, за дългосрочни инвестиции и спестявания. Годината е благоприятна за внасяне на ред в семейния живот и изобщо за решаването на проблемите с дисциплина. Отлична година за създаване на семейство. Вярва се, че новите семейства ще имат дълъг и щастлив съюз.

За всички знаци тази година носи напредване в кариерата, успехи в бизнеса и благополучие. Проблеми могат да възникнат при много от зодиите, но успехите и късметът ще са с тези, които проявят гъвкавост и готовност.

Родените под знака на Вола са независими и силни, но и много инатливи.

Източник: Thechinesezodiac.org

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!