В САЩ и Русия поискаха бойкот на "Красавицата и Звяра" заради гей персонаж

OFFNews 07 март 2017 в 17:17 8303 5

Християнски общности в САЩ и Русия призоваха за бойкот на новия игрален филм на "Дисни" "Красавицата и Звяра" заради гей персонаж. 

Недоволство предизвика второстепенният персонаж Льофу, който разкрива чувствата си към свой приятел. 

Това е първият гей герой в любовна сцена във филм на "Дисни", обяви по-рано режисьорът на лентата Бил Кондон. 

Виталий Милонов от управляващата партия в Русия поиска министърът на културата Владимир Медински да провери дали във филма има гей пропаганда и настоя предстоящата премиера да бъде отменена. съобщи РИА Новости. 

В Русия е забранено да се предоставя информация за хомосексуалност на малолетни. Забраната беше въведена със закон през 2013 г., което предизвика гнева на активисти за правата на човека и ЛГБТ общности. 

Главната задача на на държавата по отношение на децата е да защитава детството и младостта от разврата на света, да поддържа непорочността им и да ги пази от вредни и опасни феномени, подчерта Милонов. 

Християнски общности в САЩ също поискаха забрана на филма. 

Евангелисткият пастор Франклин Греъм призова хората да бойкотират "Дисни". 

"Опитват се да наложат ЛГБТ ценностите в сърцата и умовете на нашите деца – внимавайте!", заяви той. 

"Дисни" имат право да правят анимационни филми, в свободна държава сме. Но като християни ние имаме право да не подкрепяме компанията им. Надявам се, че християни навсякъде ще кажат не на "Дисни", написа той на страницата си във Фейсбук. 

За бойкот на филма настоя и петиция на сайта LifePetitions, който събра над 54 000 подписа в първия ден от създаването на подписката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

5

Traqn Savov

07.03 2017 в 22:58

Да нямат предвид "Краставицата и звярът"

11178

4

Крушата

07.03 2017 в 20:51

Е то разбира се фюлмчето на Дисни е педагого-възпитателно - децата трябва от най-рана възраст да се ориентират сексуално. Но както писа колегата е твърде ограничено. Но вероятно идеята е да бъде допълнена в следващи издания където вероятно красавицата ще разкрие чувствата си на Рапунцел (то и зоофилската тема вероятно ще е засегната в настоящата серия). А може би и педофилията трябва да бъде разгледана като нормално сексуално влечение за да могат малчуганите да реагират спокойно, ако разни чичковци вземат да проявяват опреден интерес към тях.

29216

2

Лопе де Вега

07.03 2017 в 17:46

Педалски работи! Къде навряха в Красавицата и звяра педераси, не си представям. Кофти!

Поздрав!