Унгария няма да участва в Евровизия, коментатор я нарече 'хомосексуална флотилия'

OFFNews 28 ноември 2019 в 14:48 4330 4

Снимка Twitter/Eurovision

Унгария се отказва от участие в тазгодишното издание на "Евровизия". Според спекулации решението е взето, защото крайнодясното правителство на страната и управата на обществената телевизия не одобряват толерантността към ЛГБТ общността в конкурса.

Официално, причина за оттеглянето от участие не бе посочена. решението обаче идва в момент на активизиране на хомофобската реторика в страната", посочва британският в "Гардиан". Изданието припомня, че министър-председателят Виктор Орбан, известен с антиемигрантската си политика, въведе пакета си от социални мерки в "помощ на традиционното семейство" и ръста на раждаемостта.

По-рано тази година говорителят на унгарския парламент сравни осиновяването на деца от гей двойки с педофилия. А проправителствен тв коментатор нарече "Евровизия" хомосексуална флотилия" и заяви, че участието в конкурса няма да подобри психичното здраве на нацията, добавя "Гардиан".

Според източник от държавната телевизия MTVA, чиято анонимност изданието запазва, причината за оттеглянето не е коментирана официално дори вътре в медията. Сред служителите обаче битува мнението, че причината е именно свързването на конкурса с ЛГБТ+ културата.

"Не се учудих предвид културата на организацията (MTVA - б.р.), коментира източникът. Той добавя, че телевизията не пуска позитивни репортажи за правата на хомосексуалните и хората с нетрадиционна сексуална ориентация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

3

Bad Horse

28.11 2019 в 16:55

Не е единствената. SJW владеят медиите и ни заливат, но всъщност са много малко малцинство. Дори в северо-западните държави са около 50%. В Източна и Южна Европа нормалните хора сме мнозинство, над 90%. Спрете да им консумирате медийната помия и общувайте с другите нормални хора в новите медии в интернет. Евровизия сама ще си умре от липса на интерес. Ако SJW бяха достатъчно много и имаха достатъчно покупателна способност, нямаше да фалират и да са на загуба ВСИЧКИТЕ им SJW телевизионни шоута, филми и "изкуство". Старите медии (където са силни) вече умират. Сега "войната на културата" е тук.

5784

2

Бабатунде

28.11 2019 в 15:30

Интересно какво ли ще се случи с тази държава, към момента е единствената проявяваща здрав разум в безумна Европа.
До кога ли ще продължи това, преди да бъде смазана ... Жалко, никога няма да живеем в нормално общество.

4038

1

NelSun

28.11 2019 в 15:19

Този конкурс само скандали води със себе си. Много правилно решение на Унгария, то и ние се бяхме отказали ама само за кратко.....