Украйна: Русия може да се яви на Евровизия, но с друг участник

ОFFNews 26 март 2017 в 11:20 5911 0

Украйна заяви, че Русия може да се яви на конкурса "Евровизия", само че с друг участник, който "няма проблеми с руското законодателство", предава ТАСС.

"Разбира се, ние сме готови да приемем всички 43 страни - участници в "Евровизия 2017", включително и Руската федерация. Самата Русия може да намери изход от тази ситуация, като предложи друг участник или участничка, които нямат проблеми с украинското законодателство. Така проблемът може да се реши много бъро", заяви вицепремиерът на Украйна Вячеслав Кириленко пред украинско радио.

Украинските власти издадоха забрана за влизане в страната на руската певица Юлия Самойлова, която трябва да представи страната си на Евровизия през месец май. Така руското участие в момента е под въпрос.

Забраната важи за период от 3 години. Тя бе очаквана, тъй като според Украйна Самойлова е нарушила местните закони с турнето си в Крим след анексирането му от Русия. Украйна не признава анексирането и смята, че певицата е влизала на територията й без разрешение.

27-годишната певица, която се пребори за правото да представи страната си в Киев на 11-13 май, е прикована към инвалидна количка от детството си. Тя пя на откриването на Параолимпийските игри в Сочи през 2014 г.

"Решението от наша гледна точка е абсолютно несправедливо. Ние се надяваме, че то ще бъде преразгледано", заяви от своя страна говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти по-рано тази седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови