Театър Азарян отбеляза рождения ден на проф. Азарян с "Черното пиле"

ОFFNews 17 март 2017 в 16:45 3662 0

Снимка Орлин Огнянов

На 16 март 2017 Театър Азарян посрещна ученици, колеги, приятели и почитатели на големия български режисьор проф. Крикор Азарян.

Специалната вечер, посветена на рождения ден на професора, беше отбелязана с моноспектакъла на Мариус Куркински – „Черното пиле“.

Много аплодисменти и емоции съпътстваха представлението на един от най-талантливите и забележителни ученици на Азарян. Сред гостите, дошли да почетат именития български режисьор, бяха министър-председатлят Огнян Герджиков, вицепремиерът Деница Златева, Севда Шишманова, Георги Лозанов Александър Морфов, Галин Стоев, Владимир Пенев и много други артисти и театрални творци.

Довършителните ремонтни дейности, протекли през последните няколко месеца в Театър Азарян, бяха съобразени изцяло с изискванията и нормите на преустройството и адаптация на сградата на НДК, във връзка с предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

Театър Азарян ще бъде част от Националната културна програма на Председателството.

След премиерния спектакъл „В очакване на Годо“ (23 март), под режисурата на Деян Донков, театърът продължава активната си програма през април с някои от най-успешните си представления.

На 04 и 11 април от 19:30 ч. публиката на Театър Азарян ще посрещне отново Татяна Лолова, Цветана Манева, Петя Силянова и Пламена Гетова. Интимният и вълнуващ спектакъл „Корабът Нощ“ на режисьора Стилиян Петров събира за пръв път на една сцена четирите забележителни актриси.

Актьорската им среща е през текстовете на Маргьорит Дюрас – една от най-значимите фигури на френската литература.

7 април 2017, 19:30 ч. е времето на „За теб“ – изключителната пиеса, написана специално за актьорите Станимир Гъмов и Христо Мутафчиев. Неин автор е Яна Борисова, която в процеса на писане събира парчета от живота им и ги подрежда в пъзел от реални преживявания, изказани думи и доверени тайни. Режисьорът Петър Кауков успява да преведе актьорите през нелекия и красив текст.

„Аз, Сизиф“ (10 април 2017) е великолепният спектакъл под режисурата и драматургията на Веселка Кунчева и впечатляващата визуална среда от сценографски идеи на Мариета Голомехова. Ролята е поверена на Стоян Дойчев, а гласът, който зрителите ще чуят е на Леонид Йовчев. Представлението има широко международно признание и през изминалата година гостува в различни европейски градове.

Двете дати на най-новото представление от афиша на Театър Азарян „В очакване на Годо“ са на 06 и 24 април 2017 г. В ролите от пиесата на Самюъл Бекет са Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови