Соня Йончева идва в България с репертоар на Верди

OFFNews 13 април 2017 в 17:00 4939 0

„Щастлива съм, че именно в родината си ще пея на живо вечния Вердиев репертоар, с който ще обиколя света със серия концерти през 2018 г. За мен признанието и реакцията на българската публика са изключително важни“, споделя Соня Йончева, която ще представи творчеството на великия композитор на 18 юни в Зала 1 на НДК.

Певицата завърши записите на новия си трети самостоятелен албум за "Сони класик" в едно от най-големите и престижни студия в Европа – студио 1 на Баварското радио /Bayerisches Rundfunk/ заедно със Симфоничния оркестър на Баварското радио /Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks/ под диригентството на прочутия Маестро Масимо Дзанети.

В това студио записват най-големите гласове на ХХ и ХХI век като Пласидо Доминго, Лучано Павароти и други.

Честта да запише своя албум в студио 1 на Баварското радио се пада на Соня Йончева поради факта, че тя е ТОП 10 на най-продаваните артисти в света от каталога на Сони класик, а последният ѝ албум с бароков репертоар от Хендел е в топ 5 на най-продаваните албуми с класическа музика в 23 държави.

Билети за концерта на Соня Йончева в зала 1 на 18 юни вече са в продажба на Билетен център – НДК и в мрежата на Ticketportal.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови