Съдят "Дисниленд Париж" за расизъм, искали европейско гражданство за работа

OFFNews 28 май 2016 в 13:25 8212 4

Снимка "Индепендънт".

"Дисниледн Париж".

"Евро Дисни" защитава честта си в съда, след като срещу нея бе повдигнато дело за расова дискриминация, според което фирмата е наемала на работа хора, спрямо техния етнос, предаде "Индепендънт".

Според ищците парижкият "Дисниленд" се е стремял да премахне евентуални кандидати за работа, идващи от бедните райони на френската столица.

Искът им се основава на обява за работа от компанията от 2006 г., в която се посочва, че желаещите да работят в "Дисниленд Париж" трябва да имат европейско гражданство.

Завелите делото твърдят също така, че фирмата е разделяла кандидатите в различни категории, сред които "Западна Европа", "Африка, извън Магреб" и т.н.

Ако бъде призната за виновна, "Евро Дисни" може да плати глоба до 225 хиляди евро на асоцияцията против расизма "La Maison des Potes", която е завела делото.

"Дисниленд Париж", който отвори през 1992 г. и се посещава от около 15 милиона души годишно, призна, че обявата за работа е била зле написана, но не е целяла расова дискриминация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

04.06 2016 в 14:46

Все едно една компания да постави условие за назначаване "валидна категория за управление на мпс" и да получи дело за дискриминация от заклет велосипедист, никога не пипвал волан ....
Това вече е прекалено, ако сериозно се води дело по темата.

12019

3

the cowboy

28.05 2016 в 19:21

Имам чувството, че ако продължават нещата в същия дух с този либерализъм, скоро ще почнат да глобяват автоматично тези които са я бели, я хетеросексуални, я християни. А ако случайно си бял, хетеросексуален християнин - профилактично бой с камшик всеки понеделник... щото обиждаш различните!