СЕМ иска дебат за посланията в песните след скандала с "Видимо доволни"

Ивайло Анев 22 октомври 2014 в 13:41 7570 8

Има някаква граница, която не бива да се преминава. С тези думи председателят на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов коментира пред bTV казуса с песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни”, който ще бъде разгледан от медийния регулатор.

Изпълнителите вече излязоха с гневно писмо срещу реакцията на СЕМ.

„Цинизмите не са пряко забранени от закона, въпросът е посланието на песента да не е опасно за моралното здраве на децата, например да не създават към секса усещане, че е сфера само на материална облага", коментира Лозанов.

Той подчерта, че интернет е активна медия, „докато телевизията те намира в собствения ти дом" и затова ефирните радио и ТВ станции трябва да се съобразяват.

Шефът на СЕМ допълни, че има нови европейски критерии за защита на децата, които предполагат много сериозни санкции. По думите му, преди „Видимо доволни" са били санкционирани много други песни, сред които такива на английски и чалга.

Лозанов подчерта, че към момента съветът е подложен на натиск, като в същото време е необходим дебат за съдържанието на песните, тъй като в момента „чуваме само оплакванията на индустрията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови