Предстоящи събития в НДК 20 - 24 март

OFFNews 20 март 2017 в 13:00 3926 0

Снимка ndk.bg

20 март /понеделник/

Клубът на българските писателки се събира от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.

Международният ден на щастието ще бъде отбелязан в „Перото“ от 15:00 часа. Събитието е по инициатива на ООН. Ще чуете откъси от книгата „Съкровищата на щастието“.

21 март /вторник/

На 21 март (вторник) в Зала 1 от 19:00 часа ви очаква концерт-спектакълът "Антология - абсолютно непазнати" на Сигнал. Спектакълът е построен от едни от най – обичаните хитове от репертоара на групата, които те отдавна не са свирили на живо. Меломаните с нетърпение очакват песните: „Каскадьори“, „Спомен мил – спомен мой“, „Вятърът“, „Мина и Лора“, „Сянка и небе“, „Съжалявам“, „Между ад и рай“, „Думите“, „Мъже“, които са сред златните български хитове повече от 35 години. Това е и промоцията на уникалната АНТОЛОГИЯ на групата в 5 диска. Специален гост на концерта ще е Лора Караджова с която бандата ще изпее легендарния хит „Пламък и дим".

От 19:00 часа в „Перото“ ще бъде представена книгата „Предателства” на Йосип Новакович. Сборник с разкази, който ви грабва с реализма си и преобръща представите ви с истинността си. Героите, които се сблъскват с всякакви различни проблеми от ежедневието и техните истории ви поглъщат със зашеметяващия стил на разказвача. Книгата ще бъде представена от Захари Карабашлиев и Алек Попов.

22 март /сряда/

It’s Glenn Miller Time” е името на актуалната концертна програма, с която ще видим отново след няколкогодишна пауза бляскавия оркестър на Глен Милър. Неизменно под вещото ръководство на Вил Салдън, оркестърът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март от 20:00 часа, за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога.

Един от най-креативните хайку автори – Владислав Христов ще представи новата си книга с публицистика „Продължаваме напред”. Събитието ще се състои от 19:00 часа.

23 март /четвъртък/

На 23 март от 19:30 ч. ще бъде първият премиерен спектакъл на Театър "Азарян" за този сезон. „В очакване на Годо“ по пиесата на Самюъл Бекет е режисьорската версия на Деян Донков, познат на българската публика с над 40 роли в театъра.

Спектакълът е вдъхновен от работата и приятелството между Деян Донков и проф. Крикор Азарян, който има формиращо значение за кариерата и артистично въображение на актьора.

Билети: 15|12 лв.

Билети за представленията от програмата на Театър "Азарян" може да закупите от касите на Билетен център, НДК.

На фона на продължаващата бежанска криза в Европа новият проект на "36 маймуни" изследва границата между патриотизма и национализма, предела на здравословната толерантност и съчувствие, лицето и гърба на българската идентичност днес.

За пиесата:
Президентът на републиката призовава всички българи да се включат активно в привличането на бежанци, които да се заселят в България, за да усвоим жизненоважни пари по евро фондовете. Всички българи - мъже, майки, ловци, пенсионери, артисти започват активна пропаганда към бежанците подминаващи България. Междувременно чакали емигрират към Западна Европа, български емигрант сее репички в Германия и мечтае да се включи в първата мисия до Марс, еколожка изследва популацията на агресивни привнесени видове калинки и кактуси, които превземат територии, застрашавайки наши родни видове. Националисти решават да превземат Плиска, докато сигнал за бомбен атентат всява паника в центъра на София.
Екипът забърква всичко това в апетитен, дъхав тюрлю гювеч, подправяйки го с родна чубрица и поднасяйки го с щедри щипки родолюбие и лека предупредителна усмивка.

Билети: 10|8 лв.

24 март /петък/

Кралицата на фадото – Мариза, отново ще пее за българската публика. Тя ще гостува на сцената на зала 1 на НДК на 24 март от 20:00 часа. Екзотичната португалка е добре позната и обичана от българската публика. Вече три пъти тя е аплодирана в препълнени зали у нас. Този път обаче тя пристига с още по-хубава музика от новия й албум “Mundo”, с повече опит, придружен с още много успехи и много заслужени световни награди.
Книгата „Артисти със сребро в косите” ще бъде представена на 24 март (петък) от 18:00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови