Предстои първо издание на "Варна Лит 2017"

OFFNews 18 май 2017 в 15:54 3933 0

Международен литературен форум "Варна Лит 2017", организиран и подкрепен от Община Варна, ще се проведе за първи път от 31 май до 3 юни. На фокус са съвременните книги за деца и тийнейджъри и има за цел да насърчи интереса на децата и юношите към четенето въпреки предизвикателствата, които предлага постоянно променящият се глобален свят.

За да присъства литературата в класните стаи не просто като задължителен предмет за изучаване, а със своите най-различни лица, на помощ идват някои от най-добрите автори на съвременна детска и младежка литература, на документални книги за деца и юноши, художници, илюстратори, комикс и графити-артисти, влогъри; както дебютанти, така и наложени писатели „за възрастни”, опитали перото си и за най-млади читатели.

Световноизвестните писатели Сали Грийн, автор на поредицата „Полулош” (Великобритания), Стефан Пастис, автор на хитовата поредица за деца „Тими Провала” (САЩ), и словенският покорител на планински върхове и писател Тадей Голоб са специалните гости на Варна Лит 2017, а сред подкрепилите инициативата са и българските автори Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Теодора Димова, Илиян Любомиров, Константин Трендафилов, Юлия Спиридонова, Неделчо Богданов и Ал Торо, Димитър Петров – създателят на проект „Златната ябълка“, влогърите Емил Конрад и Стан, Зорница Христова, Петя Кокудева, Радостина Николова, Никола Райков, Петя Александрова, Даниел Атанасов – Сатанасов, Нуша Роянова, поетесата Ралица Генчева и други.

Младите читатели във Варна ще могат да се срещнат чрез чат на живо с писателите Ришел Мийд и Джей Кристоф. Много работилници и детски представления ще забавляват най-малките и ще ги въведат в света на литературата по нестандартен начин. По-големите ще имат възможността да се срещнат с творците както по време на отворените събития, така и в редица варненски училища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови