Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Оратница с концерт в Лондон на 15 април

OFFNews 13 април 2017 в 11:40 5027 0

Българската етно бас група Оратница ще изнесе концерт в "The 100 Club" в сърцето на Лондон на 15 април (събота).

Това е второто участие на бандата в емблематичния английски клуб и трети в Обединеното кралство. Ден преди това формацията ще свири в Retro Bar MCR, Манчестър. 

Музиката на Оратница е интересна и впечатляваща смесица от фолклорни мелодии, хип-хоп, дъбстеп, трап и дръм енд бейс. Групата има за цел да съживи интереса към българските музикални традиции сред различните поколения не само в България, но и в цяла Европа. Бандата умело съчетава типични за региона етно елементи с глобални музикални стилове.

Към основния мъжки състав вече е включена и нежна женска част, представлявана от талантливите Ася Пинчева и Дияна Димитрова. Дияна е певица във фолклорен ансамбъл „Тракия“ и е част от „Мистерия на българските гласове“, а Ася е известна като новия женски вокал на група Мерудия. Останалите членове на Оратница са: Християн Георгиев (кавал, вокал, мелодика, тамбура), Георги „Хорхе“ Маринов (диджериду, гайда), Петър „Бъни“ Йорданов (кахон, тъпан) и Иван „Попа“ Господинов (вокал).

Специален гост на коцерта в "The 100 Club" е лондонската група Gipsydelica с вокал Миро Морски, който е и бивш член на бандата.

Емблематичният "The 100 Club", в който Оратница свири за първи път през пролетта на 2016 г., съществува от 1942 година и на сцената му са се качвали хиляди известни имена като The Rolling Stones, Metallica, The Who, Louis Armstrong, B.B. King, Rod Stewart, Kings Of Leon, The Clash, Sex Pistols, The Black Keys, Muse, Sex Pistols, Blur, Queens Of The Stone Age, The White Stripes, Alice Cooper и много други култови изпълнители.

След двата гига в Лондон и Манчестър бандата ще продължи с европейските си концерти, като вече има и три потвърдени участия в Германия през лятото.

Билети за концерта на Оратница в The 100 Club (UK) може да закупите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!