Оглеждайте се за Бандерас и Джон Малкович в София

OFFNews 20 октомври 2016 в 19:26 12881 0

Снимка Jesús Domínguez / EL MUNDO

Антонио Бандерас.

Холивудските звезди Антонио Бандерас, Джон Малкович и Ейдриън Броуди ще снимат филм в България, съобщиха днес от киноцентъра "Ню Бояна".

Те ще участват в лентата "Unchained", в която главна роля ще има и кучето Хан Соло от породата Преса Канарио (в ролята на кучето Де Ниро). Ярив Лърнър, директорът на студиото, заяви, че сценарият е един от т.нар. "топ 15 неразработени идеи в Холивуд", който престоява от 9 години насам. Това са проекти, около които има голям интерес, но поради една или друга причина не се осъществяват.

Режисьор на филма е Пол Солей, описан от Лърнър като един от младите таланти на киното в САЩ. "Ню Бояна" ще хвърли всички свои сили в продукцията, като специално за нея чака да пристигне техника от чужбина, с която да заснемат творбата с възможно най-високо ниво на професионализъм и по последен писък на технологиите.

Малкович и Броуди ще дойдат тук на 14 ноември, а Бандерас вече е в София и снима друг филм - "Stoic".

Хан Соло пък пристигна днес в България заедно със своя син, който ще е негов дубльор по време на снимките. Лърнър поясни, че са наели още едно куче от България и търсят четвърто, за да влизат в различните характери на животното - агресивно, послушно, добро и т.н.

"Не искате да имате добро куче и да го учите как да бъде агресивно, нали? Особено когато се навърта около звезди от калибъра на Малкович и Бандерас", пошегува се директорът на "Ню Бояна".

Куче от породата Преса Канарио.

Жанрът на лентата е смесица между трилър и ужаси, като кучето Де Ниро ще преследва героите на Бандерас (организатор на нелегалните кучешки боеве), Малкович (престъпник, който е решил да започне честен живот след една последна сделка) и Броуди (също престъпник с морални дилеми) и ще участва в боеве. Без да разкрива края на филма, Лърнър поясни, че цялостното послание ще е позитивно.

Малкович ще снима в България 4 седмици, но Бандерас ще остане доста повече, защото от работата по "Stoic" (разказващ за адвокат, дал обет за мълчание, докато не отмъсти за избитото си семейство) директно ще се прехвърли на "Unchained".

Той обаче нямал нищо против, защото в България много му харесвало. Лърнър обясни, че доста хора са засекли Джерад Бътлър в София, докато кара колело в почивките си от снимките на "Hunter Killer", затова също може и да се оглеждате за Антонио Бандерас, Джон Малкович и Ейдриън Броуди из града, ако случайно и те решат да се разходят.

Шефът на киноцентъра специално благодари на българския флот, който предоставил за снимките с Бътлър камиони. 4 от тях обаче били с различен цвят от необходимия, но нашите военни на драго сърце се съгласили да ги пребоядисат с боя, дадена им от студиото.

"Нали не сме във война, така че имаха възможност да ни помогнат много. Беше доста мило от тяхна страна", коментира Лърнър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови