Нощ на театрите на 14 септември

Вероника Шербанова 09 септември 2013 в 18:29 4135 0

Нощ на театрите на 14 септември
Нощ на театрите на 14 септември

За първи път у нас ще се проведе Нощ на театрите. В програмата са включени над 80 събития, сред които премиерни представления, уъркшопове, танцови спектакли и други.

Първото издание на Нощта на театрите ще бъде на 14 септември. В него участие ще вземат повече от 50 участници.

Инициативата е част от Европейската нощ на театрите, която се провежда за пета поредна година в няколко европейски страни, сред които Хърватска, Франция, Германия, Испания, Австрия и други.

В рамките на Нощта почитателите на театъра ще имат възможността да се разходят зад кулисите на театрите и да се срещнат с любимите си актьори, освен това да посетят лекции и изложби и да видят представления с билети не преференциални цени или такива с вход свободен.

Посланици на инициативата са актьорите Силвия Петкова, Иво Аръков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов и балетистите Марта Петкова и Никола Хаджитанев.

Народният театър „Иван Вазов“ се включва с постановките „Сирано дьо Бержерак“, „Идиот“ и „Търси се клоун“. Софийската опера и балет ще представи пърформанса „Проекция по Вагнер“ и „Пет песни по Везендонк“ от Вагнер, документален филм за Джузепе Верди, запис от спектакъла „Атила“ на хълма Царевец и други.

В инициативата участват още Малък градски театър „Зад канала“, Младежки театър „Н. Бинев“, Театрална работилница „Сфумато“, Театър-лаборатория „@лма @лтер“, VIVACOM Art Hall, Дом на киното и много други.

Повече информация можете да намерите на интернет страницата на Нощ на музеите 2013. Пълната програма за можете да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови