Народният театър по казуса с Борис Панкин: Сцената не е трибуна за политически страсти

OFFNews 28 февруари 2017 в 13:06 9162 1

Народният театър "Иван Вазов" изпрати до редакцията официална позиция във връзка с новината ни "Режисьор призова да се гласува за Татяна Дончева на представление в Народния". Публикуваме я без редакторска намеса:

Народният театър "Иван Вазов" е независим културен институт, чиято висока мисия е развитието на театралното изкуство. Като институция с повече от един век история, Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал,че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности.

Неговата сцена никога не е била и не може да бъде трибуна на политически страсти. Още по-малко случаят да бъде тълкуван като позиция на Народния театър "Иван Вазов".

Това е позиция на една личност, изказана по време на спектакъла "Да, г-н премиер" на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", който само ползва сцената на Народния театър за своя изява.

Оттук нататък всякакви публикации и изказвания, целящи да обвържат политически Народния театър "Иван Вазов" не само в този предизборен период, ще бъдат тълкувани като лъжи, инсинуации и интриги, целящи да дискредитират независимостта на националния културен институт.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

28.02 2017 в 13:35

Не е редно ръководството на Народния театър да се прави на "дръж ми шапката" и казва, че няма нищо общо, защото събитието е протекло на неговата сцена, в неговата сграда.
Редно е ръководството на Театъра да покани индивида панкин да направи публично извинение от същата тази сцена, като преди това нарочен конферансие поднесе точно това становище на ръководството.