"Междузвездни войни" стана на 40, вижте 7 любопитни факта за първия плакат на филма

ОFFNews 25 май 2017 в 18:50 7139 1

На този ден преди 40 г. бе първата прожекция на "Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда". В чест на юбилея, официалният сайт на най-известната фантастична поредица представи няколко малко познати факта около първия кино плакат на шедьовъра на Джордж Лукас. 

Първият плакат на филма, известен като "Стил А", се превърна в икона на поредицата. Проектиран и нарисуван от Том Йънг през 1977 г., плакатът крие много тайни и малко познати факти в своята композиция. Вижте седемте неща, които не знаете за него:

1. Люк носи ботушите на Дарт Вейдър

С изключение на разширението над коляното, ботушите, изобразени в плаката, са доста близки до дизайна на тези на Вейдър, макар и в бяло.

2. Дроидите на плаката са добавени по-късно

И от друг художник. Въпреки че с времето 3ПО и R2-D2 стават част от всички рекламни материали на филма, в първия плакат дроидите са добавени по-късно от художника Ник Карди, известен с комиксите си от 60-те години.

3. Принцеса Лея държи бластера на Хан Соло

Бластерът, изобразен в плаката, прилича повече на DL-44, носен от Хан Соло в "Нова надежда", отколкото на този, с който я виждаме в началото на филма.

4. Промени в гардероба

В първоначалния вид на плаката принцеса Лея е облечена в доста по-различен костюм от този, в който сми свикнали да я виждаме. В ранните концептуални скици Йънг моделира Лея в стила на фантастичния художник Франк Фразета, на който Джрдж Лукас се възхищава.

5. Прикритие

По неизвестни причини левият крак на Лея е скрит зад полите на роклята й, когато плаката на Юнг започва да се излиза като реклама по вестниците в края на август 1977 г.

6. Люк и Лея

Позата, в която са застанали принцеса Лея и Люк, първоначално е била замислена за по-малките плакати на филма, като този долу, но продуцентите от "20th Century Fox" молят Йънг да я вгради в плаката, вместо тази в първия замислен вариант. 

7. Закъснение

"Стил А" излиза чак два месеца след първата прожекция на филма заради многото промени в дизайна си и официално излиза на 27 юли. Въпреки това, той става най-известният. 

Снимки: www.starwars.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови