Mayhem идват в България с целия „De Mysteriis Dom Sathanas“

OFFNews 31 октомври 2016 в 14:24 4431 0

Mayhem пристигат в България на 11 април от 19:00 часа за концерт в в столичния клуб "Mixtape 5", съобщиха организаторите от BGTSC.

Те ще представят на живо и с пълно шоу култовият албум от 1994 г. „De Mysteriis Dom Sathanas“. Билети за събитието се продават в мрежата на "Ивентим" в цялата страна. До 6 ноември (включително) цената на билетите ще е 40 лева, а от 7 ноември и до деня на концерта цената ще е 45 лева. В случай на налични места в деня на събитието и на място в клуба цената на входа ще е 50 лева.

“За първи път, когато Mayhem се свързаха с мен, беше през 1991-1992, получих писмо от Euronymous. Тогава още не знаех, че това писмо ще промени напълно живота ми... По това време те търсеха певец за дебютния им албум, който да замени и изпълни вокалите на починалия вече Dead. Разбира се, аз се съгласих на предложението им и през 1993 година записахме албум, който нарекохме „De Mysteriis Dom Sathanas“ един от най-магичните записи на всички времена. Музиката се откри в някои непредполагаеми пространства, с които не можехме да се справим и отприщи пълен хаос, който в крайна сметка завърши с горящи църкви и евентуално убийство в групата.

Беше почти невъзможно да издадем тази плоча, но когато най-накрая и това се случи през 1994, това даде силно отражение върху цялата хеви метъл сцена. Така наречената „втора вълна на блек метъла" се роди в студения и тъмен ъндърграунд на Осло. В същото време групата се срина и „изгоря отново до основи“. От тази пепел Mayhem трябваше да се издигне отново след 10 години, събирайки някои стари и нови членове. Но този албум винаги си остана толкова силен и толкова уникален, че дори и след като се събрахме отново през 2004 година, ние все още не се чувствахме комфортно, за да го представим целият на живо. Времето минаваше и цялата група стана по-силна и по-опитна. Така че сега вече чувстваме, че е време да изсвирим целия албум, за да можем след повече от две десетилетия да освободим този звяр. Така че "De Mysteriis Dom Sathanas" най-после целият и на живо", разказва Атила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови