Кралицата на метъла идва за Midalidare Rock In The Wine Valley

OFFNews 23 януари 2017 в 14:21 5391 1

Рок фестивалът в долината на виното няма да мине без женско присъствие. Една от най-известните дами в рок музиката, Doro, ще допълни силния лайнъп на “Midalidare Rock In The Wine Valley“ в който са W.A.S.P., Gotthard и Udo Dirkschneider. 

Doro идва в България с титлата “Metal Goddess And Legends Award”, която получи през месец май в Лас Вегас на “Vegas Rocks Award Show”. Последната й песен "Love's Gone To Hell" е номинирана за най-добра рок песен на 2016-а година от норвежкото списание Rockman наред с парчета на групи като Metallica, Sabaton, Korn, Soundgarden, Megadeth и други.

Кариерата на немската рок звезда е наистина впечатляваща: ако трябва да я обобщим в цифри, тя се равнява на златни и платинени награди, близо 10 милиона продадени албума, над 2 800 концерта в 60 държави на 4 континента, 16 студийни албума, четири DVD издания и милиони фенове в цял свят.

Doro е известна и като вокалистка на бандата Warlock, но най-вече нашумява със соловата си кариера. Първоначално свирейки с местни банди, Doro прави голяма крачка с Warlock и тяхната поява на пазара в САЩ. Warlock са известни с албумите си Burning the witches, Hellbound, True as steel и др. През 1989г. излиза първият й самостоятелен албум Force Majeur, последван от успешни албуми в САЩ, които оглавявават и класациите в Европа. През 93-а се появява Calling the wind – албум в различни версии за САЩ и Европа, който съдържа множество съвместния изпълнения на Doro и други музиканти, и поставя тенденция на дуетите в кариерата й. През октомври 2012г. на бял свят се появява последният албум на рок изпълнителката - Raise your first, който е записан в САЩ, Германия и Скандинавските страни. Doro ще пристигне в България с Nick Douglas (Бас), Johnny Dee (Барабани), Bas Maas (Китара) и Luca Princiotta (Китара, Клавишни инструменти).

„Rock In The Wine Valley” ще се проведе на 9, 10 и 11 юни 2017-а година. Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи. Цените на билетите за целия фестивал са:

- 70 лева (редовна цена) - до 31 май 2017г.

- 80 лева (last minute) - от 01 до 11 юни, 2017г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови