Кит Харингтън: В киното има сексизъм спрямо мъжете, искат ни красиви и мускулести

Калоян Константинов 31 май 2016 в 18:17 14160 7

Кит Харингтън като Джон Сняг в "Игра на тронове".

Звездата от "Игра на тронове", Кит Харингтън, заяви, че във филмовата индустрия съществува сексизъм спрямо мъжете, пише "Гардиън", цитирайки "Съндей Таймс".

Той е съгласен, че отношението към жените в киното и телевизията също не е перфектно, но животът на красивите млади актьори не е толкова лесен, колкото хората си мислят.

"Мисля, че има двоен стандарт. Ако попиташ момиче: "Харесва ли ти да ви викат "миличка", а тя отвърне, че не ѝ е приятно, ще бъде напълно права. Обичам да мисля за себе си като за повече от едно красиво лице и хубаво тяло. Това е толкова изтощително. Да, понякога може да изтъкнете, че съм получил дадена роля заради външния ми вид, но сексизмът спрямо мъжете определено съществува. Нашата индустрия е пълна със сексизъм и към двата пола. По време на снимки, когато ме караха да се събличам, го усетих", казва той.

Коментарът на Харингтън обаче бе посрещнат с умерена доза насмешка. Феминистката блогърка Джезабел пише: "Мисля, че той описва чувството да бъдеш опредметен, което със сигурност не е феномен, присъщ само на един пол".

Журналистка на "Wrap" пък отбеляза: "Звездата от "Игра на тронове", Кит Харингтън, иска светът да разбере, че той е повече от много, много, много нелепо красив".

В последно време темата за сексизма в Холивуд нашумя, като много актриси възнегодуваха, че заплатите им са в пъти по-малки от тези на техните колеги мъже, които на всичкото отгоре получават много повече главни роли и нямат проблем с намирането на работа, дори като остареят.

В момента пък федералните власти в Щатите разследват Американския съюз за граждански свободи за практиката да наемат хора на работа спрямо пола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

7

Izalina

31.05 2016 в 22:13

Га га
Тея па младежи големи мрънкалници ще дойдат ...
Оня ден ена от русалките примяца, че женките показвали драматично повече срамотии от момците, ся пък тоз онеправдан...
Ми филмова индустрия, бе, геймъри, да бехте заобиколили актьорството :)

63994

5

Red or Dead

31.05 2016 в 19:31

..... “El Principe“....това е всъщност името на квартал в Сеута и е населен с араби и испанци....много добре предава сложните взаимоотношения м/у тях и естествено гарниран с добър съспенс, прекрасен кастинг на актьори и великолепна игра!Има една актриса Hiba Abouk, която играе главната женска роля.....СТРАХОТНАА....прилагам и снимков материал.....

http://media.gettyimages.com/photos/spanish-actor-alex-gonzalez-and-spanish-actress-hiba-abouk-present-picture-id4569372 46

Ох, тя темата е необятна....

63994

4

Red or Dead

31.05 2016 в 19:21

““““....Бахти въпроса човек.
В момента милиони фенове на GoT те търсят за да изразят лично възмущението си от тва въпиющо невежество....:):):)

:):):):):):):):)

Ами ще ти споделя една ГОЛЯЯЯЯЯМА тайна, няма да казваш на никой...този сериал реших да му дам шанс, честно, но уви, химията м/у мен и него не се състоя:(((((Съзнавам, че вината е САМО моя, дори и ритуално си посипах главата със......пепел(нямаше....сняг:), а на въпросния пичага му запомних името понеже ми се стори много неудачно да го превеждат......Джон Сняг!?!?!?!

Наша милост, понеже помним крайцера “Аврора“:):):) си падаме по съвсем дру тип филми и сериали.....

Ето снощи изгледах всички серии на сериала “Billions“ на един дъх.....12 серии една след друга....аз така си ги гледам...ако не си го гледал, препоръчвам горещо, страхотен сценарий и невероятна актьорска игра....

Наскоро пък се запалих по един испански - “El Principe“, изгледах пак за едно денонощие целия 1 сезон, сега чакам да преведат и 2 сезон

77927

3

El Commandante

31.05 2016 в 19:04

"А този младеж нали всъщност е прочутият Джон СНЯГ:):):)"

Бахти въпроса човек.
В момента милиони фенове на GoT те търсят за да изразят лично възмущението си от тва въпиющо невежество....:):):)

63994

2

Red or Dead

31.05 2016 в 18:56

“““““......Къдравия близнак на Валери Божинов.....“““““


Дали и Ни ЛоУ Дубайска е на същото мнение:):)

А този младеж нали всъщност е прочутият Джон СНЯГ:):):)

77927

1

El Commandante

31.05 2016 в 18:29

Къдравия близнак на Валери Божинов от кво се оплаква не разбрах...
 
X

Подкастът на OFFNews