Габровци канят на фестивал за улични изкуства и щастие 6Fest

OFFNews 06 април 2017 в 19:36 4409 0

Нов арт фестивал ще посрещне гостите на Карнавала в Габрово през май. От 19 до 21 май столицата на хумора и сатирата ще стане арена на улични артисти от страната и чужбина по време на първия Международен фестивал за градски изкуства и щастие „6Fest“.

Още в петъчната вечер на 19 май Мим формация „Жар театър“ ще подгреят пред Дома на хумора и сатирата за откриването на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата. „Жар театър“ ще покаже пърформанс с живи статуи, мимове, карнавални персонажи. На 20 май, малко преди Националния карнавал-ревю на котки в Спортна зала „Орловец“, „Жар театър“ канят на карнавална работилница като загрявка за карнавалното шествие по-късно същия ден.

Най-наситена е фестивалната програма в карнавалния ден 20 май. В следобедните часове полуфиналистите в петия сезон на шоуто „България търси талант“ – „Цирк де ла Люлин“ – ще изиграят представлението си „Поко Льоко“. Кулминацията на карнавалната вечер на 20 май в Габрово ще бъде ефектното им светлинно шоу “Light it up” на централния градски площад „Възраждане“. За малки и вече пораснали деца трупата организира циркова работилница на 21 май.

С любезното съдействие на „Цирк де ла Люлин“ в Габрово пристигат и циркови артисти от чужбина. Тио Тео от Испания ще представи своя моноспектакъл "Surfing the street“ на 20 май. В съботния ден габровци и гостите на града ще могат да видят и комедийния цирков спектакъл на формацията „Аделфи Кукубаян“ (Уругвай/ Гърция).

Базираната в Белгия българска артистка Надежда Гончева с артистичен псевдоним Ащон Ка ще се превъплъти в забавна жива статуя в центъра на Габрово, броени часове преди карнавалното шествие.

Театър на огъня и сенките “Fireter” ще бъдат кулминацията на следкарнавалната вечер на 21 май с огнено шоу на кокили, с което ще закрият и фестивалната програма на площад „Възраждане“.

Пълната фестивална програма по часове предстои да бъде обявена този месец. Фестивалът ще се проведе на различни локации в центъра на Габрово като площад „Възраждане“, пред Спортна зала „Орловец“ и Дом на хумора и сатирата, Шести участък, Градска градина (Градинка с мечето), пред Интерактивен музей на индустрията.

Организатори на фестивала са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев.

Цонев е създател на първата онлайн енциклопедия за Габрово Gabrovowiki.com, на най-популярния клип за Габрово в YouTube „Щастливо Габрово / Happy Gabrovo“ и на първата компютърна игра за Габрово Gabroville.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови