Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Дискусия за четенето на най-малките стартира в "Перото" на 18 март

ОFFNews 13 март 2017 в 17:13 3567 0

Кога да дам в ръцете на моето бебе първата книга? Кога да започна да му чета приказки? Под формата на игра ли е най-добрият начин да му показвам буквите? Книги с повече илюстрации ли да избера или да разчитам на сугестопедични методи за провокиране на интерес към четенето? Все въпроси, които всяка майка си задава още с появата на бял свят на нейната рожба.

Национален център за книгата – НДК ще търси отговорите на всички тези въпроси на 18 март (събота) от 16:00 часа в Литературен клуб "Перото" заедно с приятели на Годината на детската книга – писатели, издатели, психолози, майки.

Темата на дискусията е „Ранното детско четене. Книги за най-малките" и цели да запознае публиката с актуалните тенденции при книгите за най-малките, често срещани проблеми при четенето на децата, практики и творчески методи за стимулиране на детското въображение чрез книги от най-ранна възраст.

Участници в дискусията ще бъдат Михаела Петрова – директор на Национален център за книгата, Валентина Стоева от фондация „Детски книги”, Любов Миронова – автор и педагог, Ирина Тенчева – журналист и Капка Кънева – художник и илюстратор на книги.

Гости на дискусията ще бъдат и педагози от детска градина "Бялото кокиче" и ЧДГ „Д-р Мария Монтесори“, които ще разкажат как възпитават интереса към четенето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!