Да си DJ във Видин през 80': "Удари го" на Майкъл Джексън и "Тротил" на AC/DC

Николаос Цитиридис 23 юни 2015 в 11:39 32261 14

Снимка Васил Громков

Плейлист за дискотека във Видин от 83-та година

"През 1983-та все още не сме обявявали песните на английски език, а заглавията са били само в превод. Най-често смехотворен."

Така започва своя разказ по снимка Васил Громков, който публикува във Фейсбук плейлист с песни, ползван в дискотека във Видин през 1983-та г.

"За правописните грешки в имената на изпълнителите няма да говорим. Всъщност от този 15-ти септември започнах да водя дневник на песните пускани в дискотека "Диско експрес" - Младежки Дом, Видин.
Диджей беше легендата Батко Краси Русинов, аз бях все още чирак, а билетчето за вход беше 50 стотинки."

Тогава музиката е била истинска, а в дискотеките откраднато време за цигари или тоалетна почти е нямало от неспирните бурни танци, спомнят си в коментарите приятелите на Громков.

В плейлиста се виждат заглавия на вечни хитове като "Удари го" ("Beat it") на Майкъл Джексън, "Тротил" ("TNT") на AC/DC, "Ние ще ви разтърсим" ("We will rock you") на Queen и други.

Пред OFFNews Васко разказа, че по онова време още не е бил DJ на купона, а тонрежисьор, който е "крадял" занаята.

"Аз ги пусках, той ги обявяваше. Все още бях чирак дето се вика. Но пък в 9-ти клас печелех официално 5 лева хонорар на вечер", спомня си Васко.

На останалите плейлисти от средата на 80-те години в Младежкия дом във Видин се виждат "Все още те обичам ("I'm still loving you") на Scorpions, "Удавник" ("Holy Diver") на Рони Джеймс Дио и др. песни, хитове и до днес.

Сега, три десетилетия по-късно от "Тротил"-а на AC/DC, Васко Громков продължава да се занимава с музика. Той организира тазгодишния DJ Retro Fest във Видин, където, за да пускат стойностна музика, се събират най-добрите DJ на старата школа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!