Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тукПриемам

Български фестивал попадна в класация за най-добрите трансцедентни фестивала в света

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 април 2017 в 14:50172616
Снимка: Jack Pasco

Българският фестивал Meadows in the Mountains бе класиран на второ място в класация за седемте най-добри транцендентни фестивала в света на "Индипендънт".

Класацията събира най-добрите събития в света, които предлагат не само добра музика и занимания, но цялостно преживяване, свързано с дълбокото усещане за единство между участниците, мистична и интересна музика, както и нетипична тематика. 

Фестивалите "отхвърлят изолацията на съвременното общество и се грижат за единството", се пише в анотацията на класацията.

Целта на събитията е проста - да дадат нужното пространство на участниците да бъдат себе си и да се слеят с природата. 

Meadows in the Mountains се провежда всяко лято в Родопите, като предлага интересни шарени сцени, на които алтернативни артисти представят музиката си. Съща така се продават ръчно изработени изделия и се организират различни дейности.  

Преди него, като най-добър фестивал, е класиран португалският BOOM.

Снимка: Boom Festival Official

Фестивалът включва музикални изпълнения и голямо разнообразие от представления на артисти на визуалното изкуство, има уъркшопи, а дизайнът на събитието включва големи временни статуи и невероятно красиви сцени. 

Трети в класацията на "Индипендънт" е световноизвестният Burning Man

They burn... #burningman #blackrockcity @BurningMan #industwetrust

Публикация, споделена от Trey Ratcliff (@treyratcliff) на

Едно от най-зрелищните огнени събития в света събира хора от цял свят, където в рамките на една седмица в пустинята Блек Рок в Невада се поставят огромни постройки и по-малки малки предмети. Част от изложените творби се изгарят, докато други се даряват или запазват за други изложения или следващите издания на Burning Man.

Вечер пустинята се превръща в огромен дансинг с много диджей представления и участия на известни изпълнители от множество стилове - рок, реге, рага, пънк и други.

На четвърто място е Electric Forest в Мичиган. 

Снимка: Electric Forest

"Трудно е да се мисли за фестивал, който да е по-живописен от този, който се провежда в гъста гора, осветена от неон", коментират от изданието.

Акцентът на фестивала е върху изкуството, като високите дървета се използват, за да се създадат някои зашеметяващи инсталации и кътчета. 

Както на повечето фестивали диджеят е неизменна част от преживяването, като за музикантите е предвидена специална сцена. 

Пети е AfrikaBurn в националния парк Танква Кару в Африка. 

Снимка: Patrick Treehoefer

AfrikaBurn е грандиозния резултат от творческия израз на общност от доброволци, които веднъж годишно се събират в африканския парк, за да създадат временен град на изкуството, тематични лагери, костюми, музика и представления. 

След него се нарежда Envision в Коста Рика.

Фестивалът напомня церемония, посветена на пробуждането на човешкия потенциал като цяло. Envision осигурява платформа за различни култури, които да съществуват съвместно в общност.

По време на събитето участниците се отдават на изкуство, духовност, йога, музика, танци, представления, лекции и други дейности, свързани с любовта към природата. 

Седмият и последен фестивал е Nowhere в Испания. 

Снимка: brokeassstuart.com

Ако се чудите къде да отидете, когато сте тъжни или се чувствате изгубени в бързината и хаоса на ежедневието, отидете в Nowhere или в превод - никъде. 

Това никъде се намира в Испания, заобиколено е от скалисти планини в испанската пустош и дава поле за изява на всички да бъдат себе си, да танцуват и да се радват на изкуството чрез множеството сцени, пърформънси и други.
Ba4uKiko

Рейтинг : -10900

20.04 2017 в 16:15 6

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

случайно прочетох

Рейтинг : 4826

20.04 2017 в 16:01 5
+ 1
- 0
Ba4uKiko, благодаря за точния и изчерпателен отговор ;)
Ba4uKiko

Рейтинг : -10900

20.04 2017 в 15:23 4

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

случайно прочетох

Рейтинг : 4826

20.04 2017 в 15:13 3
+ 1
- 0
ОFFNEWS, "Съща така се продават хенмейд изделия и се организират различни дейности. "??????
Хенмейд- не е ли ръчно изработени?Как не Ви е срам да напишете чужда дума на кирилица?И не е само една!Кой го написа това?
Всички лъжете

Рейтинг : 517

20.04 2017 в 15:11 2
+ 0
- 0
Страхотно! Само малка поправка, казва се "трансцендентално" , а не "трансцендентно", идва от "Трансцендентализъм". За заинтересованите към това движение препоръчвам Хенри Дейвид Торо.
OTBPAT

Рейтинг : 5144

20.04 2017 в 15:01 1
+ 2
- 0
Преди Бърнинг Мен? Ти да видиш :))) Браво
 
Още от : Култура
Тя
Тя
25 април 2017 в 21:005234
29 април 2017
FACEBOOK
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.