"5-то чувство" на гости в "Хляб и мармалад"

Борислава Славова 25 юни 2012 в 12:38 1336 0

"5-то чувство". Снимка: Facebook

Илияна Йорданова, Явор Георгиев, Владимир Шуманов и Александър Колев ще говорят тази вечер за общата си страст - "5-то чувство" по OFFRoad Radio.

Бандата свири изцяло авторска музика, но не подценява и кавърите, които изпълнява в подчертания си неопънк стил. Уникалният почерк на групата "5-то чувство" се състои в активния контакт с публиката, общуване с феновете и създаването на непринудена атмосфера по време на живите си изпълнения. Музикантите споделят, че се чувстват уютно на клубна сцена, така че могат да бъдат чути там, където има музика на живо.

Групата се стреми кьм свой собствен уникален стил, но определено личи симпатията им към рок, пънк, алтернатив и поп.

Илияна, вокал на групата, се занимава с музика от малка. Нейната мечта е да има група и я реализира през 2008-ма година, като основава „5-о чувство”. Другата й любов, освен  музиката, е писането. Завършила е „Българска филология” и по професия е сценарист и журналист.

Явор пък се влюбва в китарата от ранна детска възраст и до ден днешен не се разделя с нея. Свирил е в много групи през годините и има богат опит с българската сцена за музика на живо. Обича рока в неговата класическа форма и уважава виртуозните изпълнения на Dream Theater. Той е вторият филолог в групата.

Владо свири на бас, откакто се помни. Излизал е на една сцена заедно със Стенли и група "Импулс", а днес свири с останалите от "5-то чувство".

Алекс открива магията на барабаните от много малък. За да тръгне по пътя на музиката той записва уроци и до днес не се е отклонявал. Свирил е в много банди у нас и в чужбина. Днес се изявява в "5-то чувство".

Всичко за музикантите и групата може да чуете довечера от 19.00 часа в предаването "Хляб и мармалад" по OFFRoad Radio.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови