5 филма от Киномания с номинации за "Златен глобус"

ОFFNews 14 декември 2016 в 17:57 7160 1

Кадър от "La La Land".

Внушителните 19 номинации за наградите „Златен глобус” получиха пет от филмите в програмата на тазгодишната юбилейна Киномания.

Продукциите, номинирани за престижните награди, са съответно: "La La Land" с цели 7 категории, „Флорънс” и „Хищници в мрака” с по 4, „Възражение по съвест” с 3 и „Неруда”, който е спряган за най-добър чуждоезичен филм.

Eто и категориите:

1. "La La Land" – за мюзикъл, режисура, актьор в мюзикъл на Райън Гослинг, актриса в мюзикъл на Ема Стоун, сценарий, музика и песен: “City of Stars”, изпълнена от Райън Гослинг;
2.  „Флорънс” – комедия, комедийна актриса на Мерил Стрийп, комедиен актьор на Хю Грант, поддържащ актьор на Саймън Хелбърг;
3.  „Хищници в мрака” – режисура, драматична актриса на Ейми Адамс, поддържащ актьор на Еърън Тейлър-Джонсън, сценарий;
4. „Възражение по съвест” – драма, режисура и драматичен актьор на Андрю Гарфийлд;
5. „Неруда” – чуждоезичен филм.

Добрата новина за феновете на Киномания е, че мюзикълът "La La Land", който вече даде заявка за един от най-добрите филми на годината, ще бъде показан на 16 декември (петък) в Зала 1 на НДК.

Почитателите на кинофестивала ще имат възможността да видят и най-новия филм на Мартин Скорсезе „Мълчание”, който ще бъде представен на 14 януари 2017 г. в Зала 1 на НДК, дни след световната си премиера.

Филмът е с участието на Лиам Нийсън, Андрю Гарфийлд и Адам Драйвър и беше представен лично от Скорсезе на папа Франциск във Ватикана преди дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови