25 години по-късно "Туин Пийкс" отново е на екран, а Дейвид Линч е приготвил не това, което си мислите

Новото лимитираното продължение на сериала дебютира с премиера за България

ОFFNews 23 май 2017 в 18:11 8011 0

#itishappeningagain. С този хаштаг в социалните мрежи фенове по цял свят посрещнаха продължението на емблематичната поредица "Туин Пийкс", която се завърна на телевизионния екран след 25 години, точно както обеща Лора Палмър в края на втори сезон.

Глобалната премиера на новите части на сериала се състоя на 22 май, а в България лимитираното издание беше посрещнато със затворена премиера, организирана съвместно от HBO България и Мтел.

Новият "Туин Пийкс" не е сериал, той няма епизоди, а части, обясни концепцията на Дейвид Линч генералният мениджър на HBO България Димитър Нойков.

По време на премиерата гостите изгледаха първите две части на новия "Туин Пийкс" и видяха как героите са се променили 25 години, след като неочакваното убийство на Лора Палмър покосява жителите на градчето. 

Съгласно глобалните условия за премиерата на "Туин Пийкс", поставени лично от създателя на култовата поредица Дейвид Линч, прожекцията в София се състоя на голям, но телевизионен екран, броят на гостите беше ограничен до под 40, а присъстващите имаха ембарго за разпространяване на информация, снимков материал или детайли от сюжета докато не изгледат целите първи две части на новото издание.

Андреа, водещата на видео блога за кино "Дръж ми пуканките" каза, след като гледа първата част на поредицата: "Много харесвам въображението на Дейвид Линч. Новите части всъщност са по-странни отколкото очаквах, в тях усетих нещо много ретро. Изданието не е за всеки, но всеки, който го гледа, може да се изненада.“

След 25-годишна пауза Кайл Маклоклан (Купър) Лий, Шерилин Фен, Пеги Липтън, Ричард Беймър, Дана Ашбрук, Хари Дийн Стантън и много други звездни имена продължават историята на Twin Peaks, приковавайки вниманието на зрителя с нови изненади и меко казано заплетен сюжет. И макар Дейвид Линч да не нарича завръщането на "Туин Пийкс" „сериал“, продължението съхранява по своеобразен начин автентичността на поредицата и обещава само едно: да бъде неповторимо.

Първите 4 части вече са налични в "HBO GO". Сериалът беше излъчен в България паралелно с американската си премиера. Новите части очаквайте всеки понеделник от 23 часа по телевизия HBO или преди това в платформата "HBO GO".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!