Кинтана поведе в Джирото след тоалетна война

Изхвърлят италианец заради удар с бутилка срещу съперник (видео)

ОFFNews 26 май 2017 в 18:58 3523 0

Кинтана облече розовата фланелка на лидер в Джирото

Найро Кинтана от Movistar Team, сочен предварително като голям фаворит за победа в Джирото, облече розовата фланелка. В изключително интересен етап №19, който завърши с 15 километра тежко качване, колумбиецът успя за детронира  досегашния лидер Том Дюмулен (Sunweb).

В челото стана кърваво и никой не може да бъде сигурен до последните метри на състезанието в неделя. Дюмулен е на 38 секунди зад Кинтана, а Нибали (Bahrain-Merida) на едва 43. Следват Тибо Пино  (FDJ) на 53 секунди, а шестицата допълват руснакът Илнур Закарин от Катюша на 1 минута и 21 сек. и Доменико Позовиво  (AG2R) на минута и половина.

                               Микел Ланда ликува днес с етапна победа

Иначе етапната победа днес отиде за Микел Ланда, който спаси честта на Team Sky’s в Джирото. Испанецът атакува 10 километра преди края Руи Коща и Пиер Ролан, с които се беше откъснал от групата на лидерите. Ланда завърши във великолепно темпо на 1,49 мин. пред португалеца.

Страхотно състезание направи и Тибо Пино, който пък изскочи от групата на лидерите и финишира четвърти. Така французинът успя да се намеси в битката за титлата. 

Точно във финалното изкачване силите напуснаха Дюмулен и въпреки опитите за помощ, той изостана от Кинтана и Нибали. От лагера на вече бившия лидер се оплакаха още в началото на състезанието от некоректно поведение на конкурентите. Дюмулен спря за естествена нужда, а в този момент отборите на Кинтана и Нибали вдигнаха нарочно темпото. 

Том обаче не продължи  войната след финала. Доста усмихнат, холандецът заяви, че просто е имал тежки крака днес, но поне в края е успял да ограничи очертаващото се пропадане в класирането. Още преди старта двамата с Нибали си стиснаха ръцете, след като по-рано бяха разменили остри думи.

Сериозен инцидент имаше в края между Еуженио Алафачи и Рори Съдърланд. Вторият засече неприятно съперника. Алафачи не издържа и замери с бутилка Рори. Вероятно италианецът ще бъде изгонен още тази вечер от Джирото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови