Брадли Уигинс спечелил Тура, натъпкан с виагра?

OFFNews 09 март 2017 в 13:05 4656 1

Британските колоездачи от Team Sky са се тъпкали редовно с виагра, разкриха разследващите пред "Дейли мейл". Както е известно, отборът на сър Брадли Уигинс е на мушката заради употреба на допинг.

Знае се, че поне един от състезателите е бил с рецепта от личния лекар, която му позволява да взима отс виаграта. Илачът не само прави чудеса с мъжете в спалнята. Той позволява бързото напълване на органите с кръв, а оттам и по-голяма доставка на кислород.

Предполага се, че колоездачите са започнали да карат с щръкнало достойнство някъде през 2010 година. Брадли Уигинс взе победата си на Тур дьо Франс през 2012 г.

Виаграта не е в списъка на забранените от WADA вещества, макар че мнозина искат сексуалният стимулатор да бъде обявен за допинг. Затова и колоездачите не са проверявани.

Не е обаче прецедент използването на виагра в този спорт. През 2008 година организаторите на Джирото изхвърлиха италианеца Андреа Молета. В колата на баща му бяха открити тубички с пасти за зъби, в които имаше допинг плюс 82 хапчета виагра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови