Планирате почивка? Внимавайте с надписа "All inclusive"

OFFNews 17 май 2017 в 16:09 3322 0

Внимавайте с обещанието "All Inclusive" при резервиране на хотел за почивка. Има казуси, при които пише All Inclusive, но да речем Light. Тогава е възможно не всичко, изисквано по закон, да е включено в цената, предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в студиото на телевизия BG On Air.

"Следим внимателно, дори в момента разглеждаме такива казуси", каза Маргаритов.

Появява се и "надграждане" случай - "Ultra All Inclusive", "All Inclusive VIP" и други подобни.

Минималните изисквания за наличните услуиги при "All Inclusive"  са посочени в наредбата за категоризирането на туристическите обекти.  Сред тях са нощувките, осигуряване на храна три пъти на ден, посочен е минималният асортимент, включително и по отношение на напитките и т.н.

„Търговците, изпълнявайки минималните изисквания, по своя преценка биха могли да добавят допълнителни услуги. Много типичен пример в това отношение - безплатен чадър и шезлонг, ако съответният хотелиер има договор с концесионера на плажа. Това обаче не е задължителен атрибут на услугата All Inclusive, би могъл да бъде допълнителен”, уточни председателят на КЗП. 

Във връзка с други актуални събития - абитуриентските балове, Маргаритов препоръча винаги да се сключват договори, да се изискват и пазят платежните документи. Така човек може да си потърси правата при проявено недобросъвестно поведение. Например е договорен кетъринг и фирмата иска да се плати транспортът.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови