Български туроператор фалира, ваканцията на стотици пропада

OFFNews 30 април 2015 в 17:10 17319 9

Ваканцията на стотици българи през предстоящия дълъг уикенд пропада, след като туроператорът им фалира. Няма потърпевши сънародници на почивка в чужбина, съобщи Комисията за защита на потребителите, която работи по казуса. 

"Арайвалс ИДИ" обяви фалит, заради свръх задлъжнялост. Близо 300 души, закупили туристически пакети, няма да могат да осъществят пътуванията си. Планираните за днес и утре пътувания до Сардиния, Римини и Левкада, на които трябваше да заминат близо 300 души, няма да се осъществят.

Вчера в 17 часа хората са били уведомени по телефона, че фирмата е обявила фалит. От "Арайвалс ИДИ" препоръчват на всички, закупили техни пакети, да се обръщат към застрахователя - "Евроинс", с когото е сключена задължителната застраховка „отговорност на туроператора”. 

КЗП е започнала проверка. Набират се доказателства и случаят ще бъде разгледан във връзка с прилагане на нелоялна практика от страна на търговеца. 

До момента е установена, че "Арайвалс ИДИ" има сключена застраховка „отговорност на туроператора”, валидна до 08.07.2015 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!