Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

52 000 са последователите на пирамидата SCI, КЗП глобява собствениците с 10 хил.

OFFNews 03 април 2014 в 12:41 9373 5

Набедената за финансова пирамида компания Save Company International печели от продажбата на продукти и услуги и не раздава бонуси на свои служители за това, че са привлекли клиенти.

Това обясниха собствениците на фирмата на пресконференция в БТА.

Компанията стана популярна, след като единият от собствениците ѝ - пастор Светослав Петров, даде на съд администратора на Фейсбук групата „Игнорирай SCI-спаси приятел“. Пасторът се почуствал лично засегнат от нападките срещу него и компанията му. В деня на съдебното производство обаче той оттегли жалбата си и делото беше прекратено

На пресконференция днес пасторът обясни, че компанията има 150 хил. клиенти, а 52 хил. от тях са си купили нейни продукти. Петров е категоричен, че SCI не печели от входни такси при привличането на клиенти, защото регистрацията им е безплатна. Ако клиентът обаче реши да си купи продукт, най-евтиният от които е 25 евро, тогава в компанията печели. При това условие, клиентът, който е привлякъл нов клиент, взима бонус. От SCI са категорични, че това е световна практика дори в едни от най-реномираните банки.

Днес стана ясно също, че Комисията за защита на потребителите (КЗП) е наложила глоба от 10 хил. лв. на SCI за нелоялна търговска практика. От компанията обаче са категорични, че проверяващите от КЗП не били установили нарушения.

Пастор Петров, който и досега води неделни проповеди, обясни, че Фейсбук групата срещу компанията му била куха и в нея се публикували предимно обидни коментари срещу него и семейството му. Той се отказал от делото, защото организаторът на групата Константин Ангелов трябвало да разбере, че поетият от него път не е добър за него. Това Пасторът успял да каже това на младежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews