Борусия Дортмунд заподозря властите в лъжа за атентатора

OFFNews 27 май 2017 в 12:20 1808 0

Сериозни съмнения относно официална версия за атентата изразиха от Борусия Дортмунд. Става въпрос за бомбите на 11 април срещу клубния автобус. Те потрошиха прозорците и раниха защитника Марк Бартра, точно когато тимът пътуваше за първия полуфинал с Монако в ШЛ. 

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке нарече версията за взрива на автобуса на тима съмнителна. Прокуратурата в Германия арестува родения в Русия Сергей В. по подозрение в извършване на атентата. Следователите смятат, че извършителят е искал да извлече дивиденти от борсите.

"Тази версия ми се струва изключително съмнителна. Това не е нормално. Всичко това е сторено, за да спечелиш 200 хиляди евро. За подобен план е необходимо да се положи много работа: да се подготви и постави бомбата на правилното място.

Съществува и сериозен риск, че ще бъдеш заловен още преди да си задействал своя план. И всичко това за 200 бона? Аз не съм сигурен, че той не е имал друг мотив", заяви Вацке.

Сергей В. бе арестуван, след като отначало бомбите бяха приписани на ислямисти. Следователите смятат, че малко преди експлозията руснакът е закупил 15 000 акции на клуба. В този случай, ако експлозията е донесла големи загуби, нарушителят е можело да спечели значителна сума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови