Цацаров определи референдум на Слави като "истински" и с важни въпроси за страната

OFFNews 13 ноември 2016 в 12:25 6909 1

Цацаров определи референдум на Слави като

Снимка БГНЕС, архив

За първи път можем да говорим за истински референдум, с ясно и точно поставени въпроси, които касаят бъдещето на страната. Така главният прокурор Сотир Цацаров определи референдума на Слави Трифонов. По думите му за първи път е имало толкова масово участие на референдум. 

Въпросът за мажоритарния избор от провелия се референдум трябва да влезе в Народното събрание, смята Цацаров, който направи уточнението, че дава мнението си като гражданин.

„Доколкото прочетох гласовете, които не са стигнали, за да произведе референдумът целите си, са 12000 -13000”, каза Цацаров. Според него, отговорност на парламентарно представените политически партии е референдумът да произведе този ефект, който би произвел, ако ги имаше тези гласове. „Другото би било нелеп опит за загърбване на нещо, което се е случило и което съществува като политическа настройка сред населението, а то е голяма нещо”, каза Цацаров.

Подобно мнение изрази преди дни и премиерът Бойко Борисов, който заяви, че подкрепя всички въпроси в референдума и че ще направи всичко по силите си, за да бъдат приети исканията, когато се стигне до гласуването им в парламента по тях 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови