Цачева следва поуките на Шимон Перес

OFFNews 15 октомври 2016 в 11:18 9615 7

"От мен се очаква не да водя флотилия, а да взимам добри политически решения" това каза кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева във Велико Търново, където се срещна с учители.

Именно там преподаватели от Великотърновски университет поканиха Цачева да изнесе лекция в качеството си на президент. Те изразиха увереност, че Цачева ще бъде добър главнокомандващ. 

"Високо ценя ролята на образованието за развитието на обществото. Аз съм от учителско семейство – моята майка, сестра и етърва са учители. От малка съм възпитана в среда на уважение към труда на учителите", обясни пред учители тя.

Цачева обясни пред представителите на образователната система във Велико Търново, че е имала възможност да контактува лично с видния израелски държавник и политик Шимон Перес, който е формулирал една важно за нея послание.

„Перес ми каза, че по-малките държави и народи могат да имат своя голям дял в човешката съкровищница, ако заложат на триадата образование, наука и бизнес. Със Закона за училищното и предучилищното образование ние се постарахме да обвържем ангажимента на правителството на Бойко Борисов за реформа на образователната система още от най-ранната форма на обучение на децата. Като президент ще подкрепям всички иновативни решения в образованието, за да може инвестициите, които правим в обучението, да се върнат през бизнеса в обществото. Това е сложен и дълъг процес, но вярвам, че заедно ще успеем“, каза Цецка Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент пое ангажимент, макар държавният глава по Конституция да няма пряко задължение по темата, да настоява пред институциите, свързани с образованието, за всичко, което би било полезно на образователната система и на преподавателите.
„Преследвам упорито целите, в които вярвам. Ще положа всички усилия институциите винаги да са обърнати към проблемите на сектор „Образование“, обясни Цачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови