Цачева разказва историята за убития си дядо от 5 години

OFFNews 11 ноември 2016 в 11:09 27882 19

Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева разказва от 5 години сърцераздирателната история за убития си от комунистите дядо Иван Цачев. Снощи по време на дебата с ген. Радев Цачева обяви, че споделя за първи път това, като пристъпва клетвата, дадена от нея пред смъртния одър на баща й. 

Цачева дори се разплака в студиото на БНТ. Само че историята породила спонтанната емоционална реакция на Цачева е описана във вестник "Сега" преди повече от 5 години.

Ето какво пише в изданието с дата 16 февруари 2011 г.:

"Цачева: Не се срамувам, че бях член на БКП"

"В студентските ми години бях приета за член на партията, която беше партия-държава тогава - БКП. Онези, които ме познават, знаят, че дядо ми по бащина линия е с изпълнена смъртна присъда от 1952 г. като неколапетковист. Аз не съм скъсала пъпната връв със семейството ми, така че в мое лице да се говори за някаква носталгия по комунистическо минало би било просто несериозно... Не се срамувам, че съм била тогава член на комунистическата партия, защото комунистическата партия до 1989 г. - това беше държавата. Винаги - и като млад човек студент, и насам, моята кауза е била държавността. И винаги към партията, която е изповядвала тази кауза, съм имала отношение." Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева в предаването "Свободна зона" на Георги Коритаров по ТВ+."

И ако кандидатът за президент на ГЕРБ е позабравил какво е споделял в интервюто преди 5 години, то други помнят.

Например, съпартиецът на Цачева, Андрей Ковачев, който е евродепутат от ГЕРБ. В своя статия публикувана във вестник 24 часа със заглавие "Желая от сърце успех на г-жа Цачева" той заявява:

"Върху почти всяко семейство комунистическият режим дава своето трагично отражение, изразяващо се в загубата или преследването на близък или роднина от властта. Такъв трагичен случай има и в семейството на г-жа Цачева, чийто дядо е разстрелян от комунистите през 1952 г. Последователната позиция на г-жа Цачева за мен е доказателство, че тя не е забравила тази лична история, но също така не злоупотребява с нея за политически дивиденти."

Възможно е г-жа Цачева и днес силно да се вълнува от съдбата на дядо си. Историята обаче със сигурност не бе разказана за първи път по време на сълзливия снощен дебат.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

19

ELPIDA

11.11 2016 в 13:59

За съжаление имаше и друг връх на безумна неетичност и самочувствие от страна на Цачева:"...Знам,че не съм манекенка,не съм красива...НО имам качества,
които други мои колеги на притежават."

Е мерси за искрената "изповед"...и "уважение" към ...
нас зрителите и Радев за отнетото време.

10812

17

Скандинавец

11.11 2016 в 12:50

Цачева няма дори представа какво беше по времето на комунизма да си роднина на николапетковист. Беше репресия "до спукване". Нямаш право да излизаш в чужбина. Не можеш да заемаш ръководни длъжности във фирмата. Не можеш да бъдеш служител в ред ведомства. През 50-те не можеше и да учиш.
Откъде да знае тези неща секретарката в БКП!
Тя е ходила по партийни събрания. Убеждавала е раята колко хубаво е да живееш при комунизма и т.н.
След години внезапно става "репресирана". Taка е модерно сега. А роднините на николапетковистите вероятно вече са станали бивши доносници на ДС!? Както казваше един съученик "Който както се уреди" .

20699

16

Новак

11.11 2016 в 12:34

През всяка една от тези 27 години, след всеки един избор и последващия го провал си казвахме "От това по-надолу няма накъде". И винаги следващите ни опровергаваха.
Сега само си мисля "какво ще е е по-долу?"
Тези властолюбци минаха всякакви морални граници - нямат ли срам от бога та ровят и се гаврят с костите и паметта на близките си мъртви? Поне от бога да имат срам, от нас явно нямат!
Какво по-точно описание на "комунист" може да се даде?
Как е станала член на БКП с такова "наследство"? Който е живял "тогава" знае как.
Колко дебелокож и безумен трябва да си да използваш драмата на семейството си, за да се докопаш до по-голямо парче власт?
Но тях да оставим бог да ги съди. Какъв толуп трябва да си та да подкрепиш човекоподобно, което може да използва паметта на починалия си баща за да печели власт?
Ако тази спечели ние нямаме шанс. Следващият път ще е по-страшно, макар сега да не мога да си го представя.

14469

14

случайно прочетох

11.11 2016 в 12:31

От дядо ми, царски офицер лежал в затвора през 1947г, съм запомнила, че една жена не бива да постига целите си със сълзи, а един мъж сус шамари, защото е подло!
Защо сега, след 1989г реве за дядо си, а не като си е подала молбата за член на бкп?

77927

13

El Commandante

11.11 2016 в 12:23

И не мога да разбера защо Цачка продължава с това: Да, грозна и дърта вещица съм, НО съм подготвена за президент.

Тея от предизборния щаб на ГЕРБ са всички с отрицателното IQ на Цвъко баси...

77927

11

El Commandante

11.11 2016 в 12:16

"не ли."

Не.

Споменах ли вече че си ИЗКЛЮЧИТЕЛНО досадна, мани че логореята е нетърпима.


И за Бога, спрете да плагиатствате Доктора, един два пъти-ок, ама във ВСЕКИ постинг е супер дразнещо, измислете си некви свои мисли бе деба...