Ще гласувам за партия, която - още от Вашите отговори

OFFNews 21 март 2017 в 16:14 2851 4

Публикуваме още от читателските отговори, които ни изпратихте за допитването ни "Ще гласувам за партия, която".

Читателката ни Людмила Ангелова би се доверила на партия, която професионално и отговорно покаже капацитет да се справи със сложната външнополитическа обстановка:

"Поздравления за хубавата идея да ни дадете възможност да кажем и ние, гласоподавателите, от какво се интересуваме и за кого бихме гласували. Ето какви мисли нерадостни мисли ме спохождат по този въпрос напоследък. Следя с голяма тревога международните новини - особено, свързаните с Русия, САЩ и Турция. Според мен положението от всички посоки е тежко за горката ни държавица. Погледнете само заканите на Турция към страните от ЕС, предизборните скандали около техния посланик у нас. Като знам и какъв коз държат с всички тия бежанци на територията си, силно съм притеснена, че днешните заплахи ще се превърнат в утрешния наш и европейски кошмар. В същото време съм убедена, че в политиката страхът не е добър съветник. Крайните изказвания и действия, безогледното манифестирано отрицание, изхвърляниците на един политик или политическа сила могат да ни направят голяма беля.

Затова ще гласувам за партия или коалиция, които с интелект, такт и дипломация покажат капацитет, че могат да се справят с отговорностите пред външната политика и най-вече ще работят за България, а не за чужди интереси! Че аман от продажници!

С уважение!
Людмила Ангелова

Читател с псевдоним Sawall смята, че "големите липсващи звена тук са образованието и здравеопазването":

1) Късно е вече да се оправят доста неща. Дори някой да ги стегне, след 2-3 години пак ще се разкапят. Защо? Защото образованието беше оставено 25 години да се скапва само, а ефектите са дългосрочни и бавни. Подобряването на образованието ще има дългосрочни и бавни, но пък огромни положителни ефекти. Но е трудно да се фукаш, че след 10 години нещата ще са по-добре заради промените, които си направил в образованието.

2) Здравеопазването е в жестока криза - некомпетентност, липса на съпричастност и човечност, корупция, непосилни цени, и най-вече липса на персонал. Защо никой не говори за това?

Читател с псевдоним Hali Gali очаква от партията, за която би гласувал, да гарантира въвеждането на електронното гласуване и образователен ценз със завършено минимум средно образование. Освен това настоява и за пълна ревизия на "прехода" с "хиляди дългосрочни ефективни присъди".

Станислав Цветков предлага хипотетичната партия фаворит да включи в програмата си обещание да спре износа на българското злато от американо-канадски фирми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

21.03 2017 в 17:23

mendi, твоята позиция не ми допада. Картинката в линка показва подобна. Не съм съгласен някой да ме оправя, па ако и римския папа да е. Ше му извада и двете очи и ше му пригризя гръцмуля!

https://pbs.twimg.com/media/C7bp4RnXQAACxDH.jpg

15256

2

mendi

21.03 2017 в 16:33

Аз ще гласувам за партия която краде изкусно и отговорно та да не ми се набива в очите. А не като сегашните - дето крадат и с гъза си по най наглия начин пред очите на всички...
То който и да дойде все ще ни "гласи" ама поне да е с финес а не като сегашните - чрез изнасилство :) :) :)
 
X

Подкастът на OFFNews