Радев: ГЕРБ се превръщат в дилъри на страх

OFFNews 07 ноември 2016 в 15:32 9811 11

Снимка БГНЕС архив

В лагера на нашите опоненти има паника след разгрома на първия тур - коментира кандидатът за президент, подкрепен от БСП Румен Радев пред БНР.

"Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4%, но стана това, че те загубиха в София, Пловдив. Те загубиха в големите градове. Те изобщо загубиха в градовете на България. И нещо много по-страшно за тях - загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора. Предполагам, че вече сте виждали и разбивката на "Галъп". Там има интересни таблици и интересни данни. Това разби мита, че за тях са всички образовани и интелигентни млади хора.

Според Радев се усеща „пълното политическо безсилие“ на противниците му, които, в опита си да излязат от ситуацията, се превръщат в „дилъри на страх“.

Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи. Това го заяви и г-жа Нинова. Слушах и пресконференцията на ДПС – няма никакъв, явен дори, намек за подкрепа към мен. Те ще гласуват за промяната, каквото и да значи това. Но нека видим данните. Г-жа Цачева в смесените региони, ако видите данните от ЦИК, има два пъти повече гласове от мен.

При данните от Турция Цачева също води пред Радев, както и при различните от българския етнос в социологическите разбивки, отчете той и оцени като „дилърство на страх“ и твърдението, че би променил евроатлантическата ориентация на България: Дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие. Даже не генерал Радев, а как го казваха: "червеният генерал". Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират като мен 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с много рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е. Така просто звучи несериозно".

Кандидат-президентът припомни, че е поканил опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

11

Red or Dead

07.11 2016 в 19:54

миниШНАУЦЕРА, БОКЛУК ЛИЦЕМЕРЕН, Калигула пред теб е като.....девствена ученичка.......Йончев, айде разкарай го вече това нищожество.....

11610

8

Prologue

07.11 2016 в 17:14

Хахахахаах, посланията на Радев били добри...
Радев звучи точно, като член на БСП. Изобщо не ме интересуват ГЕРБ, ДПС, БСП и която и да е друга малоумна партия, та за чий ни обяснява глупости. Разгром било, ама нали не в процентите, а в какво, че гласували умни и красиви за него ли? Разликата в проценти с цецка в цялата държава по градове, села и каквото и да е друго е между 1 и 3%. Това ли е разгрома? Не можете да минете 30% при 50% активност, само съпоставяйки с едни други избори с подобна активност, тогава герб гонеха 40%, а бсп бяха с 20%.
Как пък не се намери един кандидат да не говори за другите, все в устите им са другите. И като толкова се пъчи с това, че 2-3% повече са гласували умни и красиви за него, да видим на балотажа, ей ония на Ореха циганета и турчоля къде ще им отиде гласа и дали тогава ще е толкова наперен. Тоя човек тотално ме разочарова и лошото е, че БСП ще го направи пълен боклук....

77927

7

El Commandante

07.11 2016 в 17:13

"да не смяташ да ме номинираш за следващите?"

Не. Ти си много лабилен психически и се поддаваш на провокации.

77927

3

El Commandante

07.11 2016 в 15:59

Между другото, посланията и формулировките на Радев са изключително добри, чесъне води си бележки за следващите избори...

18551

2

Нострадамус

07.11 2016 в 15:53

Г-н Радев, с теб е цяла България! Ти си новият президент! Боко лъжеца трепери от страх- чакат го мрачни дни!