Петков: Орешарски, а морска вода крадеш ли?

OFFNews 22 май 2014 в 11:28 3920 3

Румен Петков

Снимка Булфото

„При всичките изнесени скандални факти за кражби и буквално грабеж институционален във Варна, ти като министър-председател не считаш за необходимо да предприемеш каквото и да е.“

С тези думи бившият вътрешен министър и активист на АБВ Румен Петков се обръща към премиера Орешарски за 35-и пореден ден. Петков визира скандала, при който стана ясно, че шефът на ОД „Земеделие“ - Варна Георги Борисов е отдал под аренда 900 дка земи на фирма, която е собственост не неговата жена и на съпругата на шефа на БСП-Варна Цонко Цонев. Цонев оглавява „Напоителни системи“, клон Черно море, и от няколко седмици е обект на атаки от Румен Петков. Бившият вътрешен министър твърди, че Цонев краде тръбите на предприятието.

„За вас кражбата, без съмнение, е начин на живот. Да крадеш тръби и да крадеш земи е нещо толкова фрапиращо, че никой нормален човек не може да го възприеме. Ти обаче ги възприемаш като висши държавни служители,на които си гласувал пълното си доверие. И това се развива в избирателния ти район Варна. В избирателния си район Варна ти крадеш заедно с тях тръби, в избирателния си район Варна ти крадеш заедно с тях земи. Иначе не би ги търпял и секунда на държавна работа. Но явно си в такава степен зависим от тях и техните кражби, че не можеш да предприемеш каквото и да е. Засега не се знае да сте крали само солена морска вода“, пише по темата Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews