Още една партия с шанс да вземе субсидия

OFFNews 27 март 2017 в 02:01 21651 0

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов

Една партия, за която нито веднъж не стана дума в коментарите около изборите и която нито един социолог не включи в прогнозите си, е на път да мине 1% и да вземе субсидия.

Според данните от 01 часа на 27.03. при преброени 25,91% от протоколите, ПП Възраждане събира 1,23% и доближава АБВ, което към този час има 1,67%.

Най-висок процент изненадващо ПП Възраждане получава в чужбина. При обработени 61% от секциите извън страната, Възраждане получава 2,61%, изпреварвайки двойно АБВ и доближавайки резултата на Марешки.

"Възраждане" е партия на бившия активист на ВМРО, после общински съветник във Варна, бивш директор на музея в Добрич Костадин Костадинов. Той се прочу с написания от него учебник по Родинознание от първи до четвърти клас.

Другите известни лица в партията са Минчо Христов и Стела Банкова.

В кампанията за парламентарния вот ПП “Възраждане” се залагаше за "ревизия на всички приватизационни и концесионни сделки и наказателна отговорност за виновните лица", "премахване на държавната субсидия за политическа партия", "прекратяване на участието на България във военни мисии в чужбина и пренасочване на средствата за подобряване на спешната медицинска помощ", както и "отмяна на Постановление №208 за трайно настаняване на бежанци".

"Възраждане" събираше голям брой гласове във всички онлайн анкети, а в анкетата на OFFNews имаше 6%. Мнозина смятаха, че това се дължи на компютърни трикове, но въпреки огромното внимание с което следяхме гласовете за тази партия в анкетата ни, не открихме манипулации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови