Окончателно: 13 партии и 9 коалиции отиват на избори

Николаос Цитиридис 10 февруари 2017 в 15:09 3729 1

13 партии и 9 коалиции ще участват на предсрочните парламентарни избори на 26 март. Регистрацията на партиите приключи, като единствено срокът за издигане на независими депутати е до 13 февруари. 

Кои политически организации ще се борят за нашия глас в края на март: 

Съюз на Свободните Демократи , Движение "Да, България“, Български демократичен център - БДЦ, БСП за България, КОЙ - Българска левица и Зелена партия, Национална републиканска партия, Движение "Напред България", ДПС, Движение за Равнопоставен обществен модел, Нова Република, Възраждане, Партия на Зелените, Обединение ДОСТ, Глас Народен, АБВ-Движение 21, Реформаторски блок, Коалиция на Недоволните, Българско национално обединение, Движение за радикална промяна - Българска пролет, Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО, Воля и ГЕРБ. 

На пресконференция днес ЦИК обяви още, че към момента 9 души са се регистрирали като независими кандидат-депутати, издигнати от инициативни комитети. Телевизионният герой Супер Любо също иска да бъде независим депутат, а историята му разказахме тази седмица. 

Заявленията за гласуване в чужбина също текат с пълна сила - към момента 4297 заявления са пратени, като за поредна година най-много желаещи има от нашите сънародници във Великобритания, Испания и Германия. Срокът за подаване на заявления е 28 февруари. 

До края на деня от ЦИК изразиха надежда, че ще бъдат готови и параметрите на обществената поръчка за машините за гласуване. Говорителят на ЦИК Александър Андреев коментира, че са готови с техническите параметри за машините, но те са тайна. За финансовите измерения на поръчката все още не е ясно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови