Нова Република пред бизнеса: Ние ще ви защитим от голямата крадлива коалиция

OFFNews 02 март 2017 в 20:14 3812 8

Водачът на листата на Нова Република в Пловдив и Пловдив-област Дани Каназирева обяви пред представители на бизнеса, че дясното обединение си поставя като основна цел освобождаването на фирмите от корупцията и рекета върху тях.

На въпросите на бизнеса отговаряха и лидерите на Нова Република Радан Кънев, Трайчо Трайков и Мартин Димитров.

„Всички обещават и говорят за социални придобивки, но парите първо трябва да ги изработи бизнесът. Затова целта на Нова Република е да премахнем притискането на бизнеса, да спрем партийните назначения и да улесним бизнеса в комуникацията му с институциите“, каза Каназирева.

„Веднага ще отменим данък „Уикенд“, който тормози малкия и средния бизнес. Ще въведем изцяло електронно управление, за да може всеки бизнес да контактува с администрацията през компютъра, а не през гишето“, продължи Каназирева.

Трайчо Трайков каза пред бизнеса в Пловдив, че Нова Република не участва в състезанието по популизъм: „Ние сме заложили съвсем конкретни неща, които се базират на нашия опит. Това са напълно възможни мерки. След като сме сметнали ефекта, сме остойностили и резултатите“.

„Ние предлагаме две неща – едното е прекратяване или драстично ограничаване на кражбите. Второто е свобода пред бизнеса да създава благоденствие. По първата линия - 1-2 милиарда годишно е сметката от картелите. Тези пари се взимат от нас основно от картела при горивата, но не само. След това са обществените поръчки – 2-3 милиарда лева се дават за подкупи годишно. Това е проблем, но не е единственият проблем – това убива конкуренцията“, обясни Трайков.

Мартин Димитров припомни, че първият законопроект за въвеждане на плосък данък е бил внесен от него.

„Когато има проблем с малкия и средния бизнес, веднага се обаждат на мен. Когато Горанов тръгна да национализира втория пенсионен стълб, дойдоха при нас и го спряхме. Когато се заговори за вдигане на данъци, пак бизнесът търси нас. И аз на шега казвам: Когато има проблем, не ни забравяте. Когато има избори, пак не ни забравяйте“, продължи Димитров.

Той спомена и внесените законопроекти за данъчните складове, които ще разбият картела на пазара на горива.

Председателят на Нова Република Радан Кънев каза, че това, което ги събира с Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Дани Каназирева, е смелостта им да казват истината. Той припомни класическите примери за кражби и корупция на най-високо държавно и междудържавно ниво – АЕЦ „Белене“ и КТБ.

„6 милиарда лева на данъкоплатците са извадени, за да се покрият загубите. А сега дори планират краденето от „Белене“ да продължи. Част от банките в момента в България се управляват както се управляваше КТБ – т.е. в интерес на собствениците си и партийните си покровители“, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ описа схемите в Агенция „Пътна инфраструктура“ - „пълна свързаност между ГЕРБ, БСП и ДПС“.

Радан Кънев спомена още, че няколко големи фирми събират боклука в най-големите градове, но харчат много по-малко от събраното от такса смет.

„От години насам всички знаят кои са общинските съветници на боклукчийската мафия. И тия хора купуват гласове редовно“, даде пример Кънев.

Радан Кънев още веднъж предупреди, че се готви голяма крадлива коалиция – всички искат да са на трапезата.

„И имат наглостта да ни сочат с пръст и да питат: А вие защо се цепите? Защо страните от колектива? Как да бъдеш заедно с тези! Защото само ние не искаме да сме в схемата. Но затова е важно Нова Република да има силна група в парламента, за да може, когато започнат да мачкат наред, хората и бизнесът да имат кой да ги защити“.

Радан Кънев още веднъж се ангажира с провеждане на правосъдна реформа по румънски модел.

„Ако бяхме реформирали правосъдието си, днес всички тези сътрапезници щяха пак да са сътрапезници, само че не на държавната софра, а в столовата на Пазарджишкия затвор. Да дрънкат алпаката там!“

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

02.03 2017 в 21:30

Участниците в досегашната голяма крадлива коалиция ще ни спасяват от новата голяма крадлива коалиция,заеби....на тея и 3% ше са им много....

10952

2

Мойри

02.03 2017 в 21:06

Балкански, знаем че ще си под всяка статия за Нова република. Ясен си, няма нужда.