Нинова към бизнеса: Ще има равни условия за всички, без рекет и лобизъм

OFFNews 15 март 2017 в 09:29 2049 1

Държавата ще бъде партньор на бизнеса. Работете спокойно, за всички ви ще има равни условия. Няма да допуснем лобита около управлението и привилегировани фирми”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с над 200 представители на българския бизнес в София. „Бизнесът има нужда от спокойна и устойчива среда”, добави тя. 

В тази връзка Нинова поясни, че ще възстанови съвета по законодателство към парламента и всеки закон, преди да се приеме, ще има оценка за въздействие и финансова обосновка, изготвени от експерти. Освен това Нинова пое ангажимент да не се променят често законите. Според нея това е един от начините за „прекратяване на дивия лобизъм в парламента през последните години”. По думите й БСП ще сложи край на рекета и административната тежест върху предприемачите.

Корнелия Нинова представи вижданията на левицата за ролята на държавата в икономиката, като подчерта, че това ще става само чрез съвременни, пазарни механизми. „Създаваме фонд „Индустрия”, който има за цел да инвестира в разкриване на българско производство. Държавата средства и бизнесът чрез публично –частно партньорство ще участват в общи проекти. Предвиждаме това да става в слабо развитите региони, защото там бедността и безработицата са отчайващи”, добави лидерът на БСП. Тя представи и друго намерение на левицата – чрез капиталовия пазар да се стимулират малки бързоразвиващи се предприятия. За целта се предвижда специален сегмент на Българската фондова борса, който по опростена процедура да им даде възможност за развитие. Като друг акцент от икономическата програма на левицата Нинова посочи създаването на Национален финансов холдинг за стимулиране на финансирането, застраховането и експорта на българските предприятия в чужбина.
„Каквато и икономика да искаме, всичко е обречено без кадри”, заяви Нинова и даде отговор на опасенията на бизнеса от липсата на подготвени хора. Тя ги запозна с мерките, които ще предприеме БСП в сферата на образованието – обвързването му с бизнеса така, че подготвяните кадри от професионалното и висшето образование, да отговарят на потребностите му дългосрочно.

Не на последно място Нинова се ангажира с помощ за намиране на пазари чрез държавна политика в областта на външната търговия. 

ИЗБОРИ 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

15.03 2017 в 10:45

Е вече нямам търпение Корвелия да поеме юздите на България. Предвкусвам амброзията, в която ще се къпем в идните 100 години, щото и от здраве ше илядим и качествена и полезна храна ще ядем и ще работим с песен на уста до висооока пенсия на 93 навършени(щото ще сме жизнени и енергични, не щото ще вдигнат зорлем възрастта), без дискриминации по полов признак , а любимото ни годишно занимание ще бъде с трепет да внесем заслужените данъци по най-справедливата фискална система в бюджета на родината.

Малко ще е пренаселено, че българите по света дето наближават милиард сигурно вече ще се завърнат рязко, ама ще се сместим. Проектите за небостъргачите вече са готови в чекмеджетата на най-добрите архитекти и строители по всички земни кълбета(на нейната България имам предвид).
И хиляди грамотни деца ще играят вън до полунощ, защото и престъпността ще бъде изличена завинаги ...

Ех, че щастие.