Нинова: Борисов се е предал, приел е, че губи изборите (снимки)

OFFNews 25 февруари 2017 в 18:26 17524 56

Снимка Сергей Антонов (offnews)

Вчера чух нашият основен опонент г-н Бойко Борисов да казва, че БСП ще купи и манипулира изборите - жалко, този човек се е предал, приел е, че губи изборите и търси сега оправдание за лошия си резултат.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова откри предизборната кампания в столичния Интер Експо Център. „Казвам жалко, защото когато отиваш на състезание с опонент, който е приел, че вече губи, състезанието не е интересно“, коментира тя. „Позволете ми да кажа и няколко неща в първо лице, единствено число. Никога не е добра атестация да говориш за себе си и не бих го направила, ако чрез мен не се опитват да сложат петно по БСП“, обясни Корнелия Нинова. „Бях наречена г-жа Лъжа и това няма никакво значение, произнесено от ГЕРБ. Нещо друго има голямо значение и то е да накараме народа ни да повярва, че ние сме истината и да кажем истината“, заяви лидерът на БСП. „Бяхме посочени за лъжци, когато казахме, че ще спрат парите по ОП „Образование и наука“. Днес тази истина е факт. Бяхме наречени лъжци, когато казахме, че строят магистрали, давайки ги на приближени свои фирми и крадат от там пари, днес това е факт“, посочи Корнелия Нинова. 
„Посочваха ни с пръст, когато казвахме, че пръстовите отпечатъци и реформата в здравеопазването е геноцид, и ние ще я отменим и днес народът видя какво представлява здравната реформа“, коментира Корнелия Нинова. Тя даде пример и с програмата за селските райони и обърна внимание, че сега има риск от спиране на тези пари. „В техните уста бяхме лъжци, когато казахме ,че санирането не струва 290 лв. и че това е кражба от народа, а струва 60 и днес това е факт“, допълни Нинова. Тя се обърна към кандидатите за депутати и ги призова да кажат истината на хората. Според нея центърът на кампанията на БСП трябва да е истината за управлението и за платформата на БСП.

От август 2016 г. БСП задава тона на политическия живот в България и всички се равняват по нея. Нинова коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че я било страх да се изправи срещу Делян Пеевски в Благоевград: „Мен ме било страх да се изправя срещу Делян Пеевски в Благоевград и кой го казва. Човекът, който го е страх да застанем в открит двубой един срещу друг. Няма как да ни е страх от нещо, което не се е случило. Скъпи мои, тръгнете със самочувствие, защото ние първи посочихме водачите си и те се нагодиха според нас. Когато ние посочихме водачите си, нямаше нито Цветан Цветанов, нито Делян Пеевски в Благоевград“, обясни Нинова. „Издигнахме Румен Радев за президент и всички тръгнаха да търсят профила на военния, родолюбеца, човекът с чест и достойнство. Победихме на тези избори и пристъпихме към следващата стъпка. Първи изработихме своя Национален план за България и всички се втурнаха да пишат своите доктрини и програми, да ни и имитират в тяхното съдържание“, коментира лидерът на БСП.

Според нея десните - ГЕРБ и РБ, са направили фатална грешка, защото са влезли на терена на БСП. „Те започнаха да говорят за увеличаване на доходи. Как някой може да повярва на това след като само преди месец, когато обсъждахме бюджета за 2017 те вдигнаха ръце срещу увеличаването на доходите“, допълни Нинова. По думите й приоритет им е образованието след като само преди месец са нарушили Конституцията и в три гласувания са отхвърлили пари за БАН. „Те поставят за приоритет здравеопазването след като съдът отмени половината здравна реформа, а другата половина е в прокуратурата“, заяви Нинова.

С кое право г-н Жан-Клод Юнкер вчера заявявате, че Европа ще се движи оттук нататък на две скорости. Ние сме равноправен член на ЕС и ще се отнасяте с уважение към българския народ и неговия национален интерес, не сте ни началници, отсече Нинова. 

Питам тези наши опоненти, които ни обвиняват в антиевропейско поведение – Защо сте послушковци, господа? Питам главния послушко защо одобрихте големите корпорации да съдят българската държава в извънреден трибунал. Защо послушно вдигнахте ръка четири пъти да продължите санкциите срещу Русия, от които България губи? Защо сменихте кандидатурата на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева и унижихте България“, каза още лидерът на БСП. 

По време на откриването на кампанията на „БСП за България“ Корнелия Нинова представи водачите на листи за кандидати за народни представители и заяви, че те ще гарантират промяна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

56

aviatora

26.02 2017 в 21:06

ВИЖТЕ ТУК!
Коментари
Истината за Мутрата Борисов - 20:43, 26 февр.
Какво е правил КОМУНИСТЪТ Бойко през 1990-1991-ва година. Тогава, когато хората ставаха в четири часа сутринта за да се редят на опашки за мляко. Когато по телевизора учеха майките как да хранят децата си без мляко и без хумана при режим на тока и водата. Когато пред „Света неделя” разни благотворителни дружества разливаха безплатна супа. Какво е правил тогава? Ами да погледнем в юначната му биография. Точно тогава, през 1991-ва година КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов създава охранителната си фирма Ипон. Докато разни благотворителни служби раздават безплатна супа и мляко за децата, КОМУНИСТЪТ Бойко Борисов раздава платени бухалки и ритници по дюкяни и пазарища. И процъфтява. И той, и фирмата му... През март 1995 г. при акция на НСБОП е разбито предприятие за производство на нелегални цигари. Единият от притежателите на това предприятие е КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов. Да, същият Бойко Методиев Борисов, който сетне става мин

77927

55

El Commandante

26.02 2017 в 15:01

wayOff: Правителството на Станишев е от 2005 бе смот, я пак сметни...

29216

52

Лопе де Вега

26.02 2017 в 11:04

@42 Еми не съм напълно убеден, че това е просто помпане на стадото. Май има доста вяра в светлото бъдеще на бсп. Абе просто я виждам като един Данко с огненото си сърце в ръка, водещ народите към светли бъднини, че и оживяващ накрая.

Поздрав!

77927

51

El Commandante

26.02 2017 в 10:48

Защото Викторе, го обобщи с "типична червена тактика", под което аз разбрах че това е традиционния модус операнди за БСП.

Ако в тази типична червена тактика си включил и ГЕРБ, а аз не съм разбрал, то моля за извинение...

77927

50

El Commandante

26.02 2017 в 10:46

"защото така ни набутаха и Станишев преди 4 петилетки"

Къв Станищев, кви четири петилетки бе, ти изобщо знаеш ли колко са четири петилетки?
Можеш ли да сметнеш 4х5 поне?
Таблица за умножение учили ли сме?

Иначе съм съгласен че Станишев се вписва в "устата червена кучка"...

42249

49

Denis Rizanov

26.02 2017 в 10:46

ми то само Горанов е смислен...

ХА-ХА-ХА-ХАХАХХХ!
Кое му е смисленото?! Че бяга 3 месецза от парламентарен въпрос КЪДЕ ОТИДОХА 16млрд взети заеми?
Или дипломата му, лично разписана от Адама в свищовската академия по изкуствата?