Найден Зеленогорски: На два пъти бяхме пред излизане от управлението

OFFNews 14 март 2017 в 12:37 2291 6

По антикорупционния закон и по национализирането на пенсионните фондове, където хората си държат парите за старини, имахме сериозни сблъсъци с ГЕРБ. На два пъти бяхме пред излизане от коалицията. Имаме непреодолими различия и по мажоритарната система в два тура, която „РБ – Глас народен” не подкрепя. Реформаторският блок беше коректив на ГЕРБ, а сега сме конкуренти. В управлението сериозно удряхме спирачката, когато ставаше дума да се вземат грешни решения от тяхна страна.

Това заяви пред България он Ер председателят на щаба на коалицията „Реформаторски блок – Глас народен” и водач на листите в Плевен и Варна Найден Зеленогорски.

Той посочи каза, че РБ си поставя за цел на изборите 6 % резултат и група от 15-20 народни представители в 44-ото Народно събрание. Гласовете на хората, подкрепили малки формации, при разпределението отиват за БСП и ГЕРБ, припомни той и призова десните избиратели да подкрепят Реформаторите, за да не отидат гласовете им на вятъра.

РБ като един отговорен политически субект е гарант, че ще се направи дясно-центристко правителство, че няма да има ляво управление, нито ще продължи спиралата на избори.

България влезе в спирала на три избора за година и половина – и държавата, и избирателят се измориха, а на страната й трябва сигурност и стабилност, категоричен бе Зеленогорски.

Той добави, че Блокът не се занимава с нереалистични обещания и популизъм за 700 лева пенсии и 1500 лева заплати, а залага на стабилен икономически растеж. Според него намаляването на ДДС с 2 % - на 18 % - ще осигури ресурс от 1 милиард лева, който остава в хората и бизнеса за инвестиции. Идеята да вземем спестените пари и да ги раздадем за пенсии, знаейки, че това ще срине държавата като през 90-те години с хиперинфлацията, нито е дясна, нито някога РБ ще я подкрепи, каза той, защото е опасна за сигурността на страната.

По думите на Зеленогорски влизането в чакалнята на еврозоната ще гарантира устойчив растеж и чрез него може да се постигне увеличаване на доходите. Той добави, че „РБ- Глас народен” е за запазване на плоския данък от 10 % и облекчаване на бюрократичната тежест над бизнеса.

Инвестициите според нас трябва да са в човек – в образоването, където Меглена Кунева започна важни промени, прие се нов закон и средствата трябва да се увеличат с около 1 милиард лева, в здравеопазването, където се спря източването, в икономиката, където безработицата падна под средната за Европа, растежът е стабилен, в сигурността, в културата - това е пътят и от тези политики ефектът не се вижда веднага, каза той.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

5

Лопе де Вега

14.03 2017 в 15:00

А защо въобще влязохте бе, уе? За да помогнете на боко да израсне като вожд и учител, санким да поправяте грешките му? Този номер с промяната отвътре сме учили още при комунизъма. Помним и резултатите. Така че, айде чао, деформатори, преформатори и прочее.

Поздрав!

10571

2

Hissarion

14.03 2017 в 13:17

Не са излезли, защото Бетоногорски е поел определени ангажименти към Цар Киро, Цеко и Делянчо П. От тях не можеш просто ей така да се откажеш.

21272

1

Гароне

14.03 2017 в 12:54

А защо неизлязохте?
 
X

Да помогнем на украинските деца!