Местан ще съди България в Страсбург

Заради спирането на изселниците на границата

OFFNews 29 март 2017 в 08:38 11925 2

"Валери Симеонов имаше късмет, че се разминахме, защото едно е да се закачаш с 80-годишна бабичка, друго е да се срещнем като мъже". Това каза лидерът на ДОСТ Лютви Местан пред Нова телевизия, като преди него в студиото беше съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов. 

Двамата водят задочен спор, след като патриотите блокираха два пъти границата, за да спрат автобусите с турски изселници.   

Местан коментира, че партията му ДОСТ е обект на "добре планиран сценарий да й бъде изграден образа на врага", както и да не бъдат допуснати в 44-то Народно събрание.

"Искаме касиране на изборите, тъй като бяха извършени престъпления против политическите права на гражданите. Нарушени са две права - правото им на свободно влизане в родината и правото на глас", обясни Местан защо ще иска касиране на изборите. 

Той посочи текста от Конституцията, според който се казва, че се наказва с лишаване от свобода този, който отнема това прави с от 1 до 3 г. Но според друга разпоредба, който ръководи и организира група с тази цел се наказва с лишаване от свобода от 8 години. Местан не отговор на въпроса дали визира Валери Симеонов в случая. 

Лидерът на ДОСТ поиска още незабавно да бъде снет имунитета на всички, които са присъствали на границата и са спирали турските автобуси и обяви, че ще съди държавата в Страсбург, тъй като е станала съучастник и не е реагирала.

Като съучастник в процесите по спиране на ДОСТ Местан посочи и ЦИК, които са взели незаконно решение" да карат гласуващите изселници да си пишат трите имена.

Места заяви още, че ще сезира за нарушенията ЕС и НАТО, тъй като е нарушена основната ценност  - свободата и толерантността. 

"Това, което видяхме на границата, напомня на действията на нацистите срещу евреите по време на Втората световна война и трагичните картини от май 1989 година по време на Възродителния процес.

Разликата е в посоката. Това е грозно петно върху образа на България и ще сезираме абсолютно всички международни организации, включително ЕС и НАТО, ще сезираме всички посланици на страни-членки на ЕС", смята Местан.

Той не отговори защо турски министър агитирал за ДОСТ по време на кампанията, но беше категоричен, че много пъти и други министър-председатели са агитирали за други партии на предишни избори, но това не е коментирано. "Видяхте ли ме да се прегръщам с избирател, който е загърнат с турското време", попита той.

Лютви Местан каза още, че са "нелепости", че самият Ердоган е финансирал ДОСТ и те ще направят коректен отчет пред Сметната палата. Общото между ДОСТ и Ердоган Местан определи като митове, защото по думите му се готви управление, което иска да изкара България от НАТО, а това  било поискано от руския генерал Решетников при среща с Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

29.03 2017 в 09:54

Аве къде е роско пръдлето да каже какво са си хортували с владо зидаров у Пловдивската джамия заедно с турските дипломати?
Къде е тая мърша неземна? Не я ли назначиха някъде на работа в ал-джазира или суадитския кралски институт?

"Т.нар. ифтар бе организиран от главния мюфтия Мустафа Хаджи в Пловдив и събра повече от 600 гости. Освен Плевнелиев на събитието присъства пристигналият във вторник на неофициално посещение в България турски вицепремиер Бекир Боздаг. По разпореждане на домакините на събитието бяха допуснати само турски журналисти, но не и българските им колеги."


Трябваше владо зидаров да се скрие в задника на гьокче, за да ви светне какъв е! Ами роско пръдлето дето указания му дава директно турския вицепремиер боздаг?!
Ах как не ви се говори за тия работи мамицата ви продажна грантаджийска!

77927

1

El Commandante

29.03 2017 в 08:56

Агент на ДС, крие се в турското посолство, съди България......кво беше-евроатлантизъм майна, ахахахаха, умирам от смех как му лъсна червения турски гъз на Павел...