Марешки обеща цена на бензина до 1,80 лева за литър, ако вземе властта

OFFNews 26 февруари 2017 в 21:17 14127 10

Веселин Марешки

Две възможности за българския народ очерта на пресконференция днес Веселин Марешки: "да спечели картелът на горива и неговите марионетки в парламента и в изпълнителната власт и цените на бензина да достигнат до 2,50 лв./л. по бензиностанциите, или да спечели свободната формация ВОЛЯ и до една година цените на бензина в цялата страна да бъдат 1,80 лв./л., както са в тези градове, които сме успели да освободим от картела".

С днешната пресконференция лидерът на Гражданско движение ВОЛЯ каза, че спазва обещанието си точно на 26 февруари, месец преди изборите, "да разкрие каква е истината за цените на горивата в България и да покаже на целия българския народ двете възможности, които има пред себе си".

Веселин Марешки представи детайли от формирането на цените на бензина, сравнявайки тези от октомври 2015 г., когато е отворена първата от веригите му бензиностанции, и от февруари 2017 г.

Заключението му е, че цената и тогава, и в момента, въпреки разликите в международните цени на дизела и бензина, е една и съща - около 2,12 лева/литър.

Според Марешки реалната цена през 2015 г. е трябвало да бъде 1,75 лв./л. Точно на тази цена, която беше реалната, се продаваше и бензинът в моите бензиностанции, каза той.

В момента, при сегашния курс на долара, картелът потиска предизборно цената и продава на 2,12 лева/литър, но веднага след изборите, ако спечелят, от април бензинът ще скочи на 2,50 лева/литър, каза Марешки.

"Обратното на това е нашето обещание, че ако ние спечелим, ще въведем нормални цени в рамките на една година за цяла България - от около 1,85 лв/литър", твърди лидерът на ВОЛЯ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9052

4

Krasi Pasiev

26.02 2017 в 22:22

Еййй тоя е абсолютен Торба лъжи, как така му излезна сметка нещо не разбрах. Ако може да ми обясни къде са му разходите -за транспорт, заплати, ток и прочее. Нещо хич го няма в сметките, а иначе рекетьор го дава. https://m.youtube.com/watch?v=oMFsNl7BFkk

8931

2

AnderXale

26.02 2017 в 22:10

Във Великобритания цената се покачи на 1.25 паунда. Това е равно на 2.60 лева. Как така Марешки ще я направи тая разлика от 80 стотинки. Или по правилния въпрос е дали това не горивото от ИДИЛ? Прави се на много принципен, ама го видяхме на втори тур на президентските избори как облиза газа на бойчето. Поредния проект на ОПГ Герб, целящ да бъде използван за патерица за нови 2-3 години безчинства...