Корнелия Нинова обеща да спре настаняването на бежанци в българските общини

Човекът от Банкя пак се скри, заяви тя пред съгражданите на Борисов от Банкя

OFFNews 12 март 2017 в 15:02 6624 9

"Щеше да е хубаво тук да стоим с един друг човек, човекът от Банкя. Не само като лидери на партии, които си оспорват управлението на България, но и като водачи на този район. Така щеше да е почтено към вас, да чуете предложенията ни и да изберете по-доброто за България. Но уви, човекът се скри.”

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Банкя пред събралите се социалисти и гости и така отново напомни за несъстоялия се дебат между нея и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ние желаем промяната и тя е: българска икономика, българско производство, български стоки и храни на българската трапеза. Ето защо ще направим фонд „Индустрия”, който ще инвестира в откриване на производство, на предприятия, защото без икономика, няма нищо. А те, задочно представям алтернативата им, са се обградили със седем – осем фирми, които взимат всичко в икономиката, всички европейски пари, обществени поръчки. Ние сме за малкия и средния бизнес, за българския производител”, каза лидерът на БСП.

Левицата иска да сложи и таван на усвояване на земеделските субсидии от един производител, защото "няколко фирми взимат всички средства, докато малките и средните производители загиват". Парите щели да бъдат разпределени за производство на плодове, зеленчуци, месо и мляко, като така ще се защити българското производство.

Тя коментира и идеята за Европа на различни скорости: „Казваме "не" на Европа на две скорости, но и на онази Европа, която продава на нашия пазар стоки второ качество, а в страните от Западна Европа – първо". 

Нинова се обърна към семействата с деца с думите: „Млади хора, всеки, който работи и има деца, ще бъде облекчен, като плаща по-малко с 50 лева данък на дете на месец".

Тя заяви още, че е крайно време и за преизчисляване на пенсиите.

Нинова коментира и темата за бежанците.

„Ще отменим Постановление 208 за настаняване на бежанци в българските общини и поемане на здравните и социалните им осигуровки. Не защото не ги уважаваме и не сме състрадателни, а защото българската държава не дава същите условия на собствените си граждани. Искаме българите да са с равни права в собствената си държава”, каза Корнелия Нинова.

Пред събралите се в центъра на гр. Банкя, Корнелия Нинова изтъкна, че ще бъде премахнато понятието „маловажен случай” от НК, защото и най-малката домова кражба в страната, независимо от стойността на откраднатото, е важна за хората: „Всеки, който пристъпи закона, независимо дали открадне една пенсия от 120 лева, или 120 милиона от обществена поръчка , ще лежи в затвора, където му е мястото”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9020

9

Анна Елчинова

19.03 2017 в 06:47

Че какво толкова е направила Нинова освен да стане кредитен милионер на две външно търговски дружества чрез престъпните РМД и виден собственик на дялове от сочни мега-компании? Щом като "сама" си е станала милионерка, защо да не помогне и на нас? Така и не се разбра защо комунистите са така прехласнати от нея, но затова си има обяснение - всеки друг е по-добър от Плъхчо Станишев, а и огненият плам на другарката е пленителен, ухае на розите от времето и самодоволния мързел на Тато.

8962

8

BREGNEV

16.03 2017 в 11:35

Тя и санкциите срещу Русия щеше да спира, но се оказа, че не зависело от нея - ей на удължиха ги с 6 месеца.

11749

7

либеро

13.03 2017 в 22:03

Ейййй,тая наистина няма спиране!!!

11398

6

Badblood

13.03 2017 в 09:30

Тази е направо Хардкорнелия...

16009

1

Nik68

12.03 2017 в 15:11

Някой само да й записва обещанията на Корнелия и след изборите да й напомня, ама тогава ще се оправдава, че не ставало, защото я не са спечелили, я не са спечелили достатъчно убедително, я за да не навредят на коалиционното си сътрудничество, я сушата, я кишата - все ще се намери причина да не изпълни нищо от обещаното.