Каракачанов: Правителството ще падне, ако минималната пенсия не стане 300 лв.

ОFFNews 04 ноември 2016 в 17:02 3490 3

Правителството ще падне, ако минималната пенсия не стане 300 лв., заяви кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов на среща с КТ „Подкрепа“, на която двамата с кандидата за вицепрезидент бяха поканени официално от синдиката.

Кабинетът ще си отиде и ако споразумението за икономическо сътрудничество с Канада /СЕТА/ бъде ратифицирано от парламента, както и ако депутатите отхвърлят инициираните от мен законодателни промени за борбата с радикалния ислям. Категорични сме и няма да отстъпим, допълни още Каракачанов.

На срещата с КТ „Подкрепа“ Каракачанов и Нотев мотивираха последователно позициите си.

Ще бъда честен с Вас – пред синдикални лидери да говоря за проблеми със заплатите би било самонадеяно. Ще Ви изложа обаче нашите тези по отношение на най-уязвимата социална група – пенсионерите. Свидетели сме на геноцид над българските пенсионери. Тези хора, които са работили за държавата 40 години, днес получават мизерни пенсии. Управляващите сами определиха, че прагът на бедност е 300 лв. Над 900 хил. пенсионери мизерстват с пенсии от по 157 лв. Ние настояваме в Бюджет 2017 минималната пенсия да се изравни с прага на бедността и няма да одобрим бюджета, ако това не стане. Обединени патриоти гласуваха „въздържал се“ в бюджетна комисия. Има от къде да се вземат пари – над 1.2 млрд. лв. се губят от контрабандата на горива. Тези пари могат да се върнат в държавата с едно решение на министъра. Има също и излишък, който може да се насочи към пенсиите, обясни Каракачанов.

За СЕТА и ТТИП, споразуменията за икономическо сътрудничество с Канада и САЩ, които бяха повдигнати като теми от КТ „Подкрепа“, Каракачанов и Нотев изразиха категоричната си позиция, че са против приемането им.

СЕТА вече е одобрена от правителството, което означава, че и ТТИП също ще бъде прието. Споразумението с Канада обаче трябва да се ратифицира от парламента. Ако не бъдат отворени засекретените глави, ние категорично ще го отхвърлим. Не може да има тайна в документ, който засяга пряко суверенитета на държавата ни, беше категоричен Каракачанов.

Да не говорим, че с определени институти, които се въвеждат с него, реално се застрашават потребителските права и се занижават европейските стандарти за качество. Като президент ще поискам не само тук в България, но и общоевропейски референдум и за СЕТА, и за ТТИП. Лъжа е, че визите с Канада падат заради този документ. Те падат по силата на съвсем други международни актове. Аз лично питам – за какво ни е да паднат визите – да избягат още българи ли? Нещо повече – в международното право има реципрочност. Щом те държат визите за нас, нека и ние да въведем визи за американците и канадците, каза кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Ние с г-н Нотев имаме една национална кауза, около която искаме да се обединят всички българи – да оцелеем като нация! Заплахите за България са много и разнопосочни, и външни и вътрешни, посочи Каракачанов.

Ние сме най-застаряваща и бързо изчезваща нация. След 40 години ще сме малцинство в собствената си родина. Виждате какво става с имигрантите, които ни заливат, с радикалния ислям, който настъпва в страната ни. По тази причина аз лично съм внесъл законопроект, свързан с този проблем, и ние ще настояваме пред управляващите той да бъде подкрепен в парламента, допълни той.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев се срещнаха и с ръководството на Националната асоциация на хората с придобити увреждания. На срещата бяха обсъдени основните проблеми, свързани със злоупотребата с т.нар. инвалидни пенсии, лошата работа на ТЕЛК, както и липсата на цялостна държавна политика за пълноценен живот на хората с увреждания. Представителите на НАХПУ представиха своята програма за законодателни промени, а Каракачанов и Нотев се ангажираха да ги представят на депутатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови