Каракачанов: Демографската криза се спира с грамотна раждаемост и данъчни облекчения

ОFFNews 31 октомври 2016 в 15:40 3325 5

"Като президент ще се боря за всеки един от Вас", каза Красимир Каракачанов пред симпатизанти в Пловдив и допълни: "Ще използвам всички лостове и механизми, когато бъда избран за президент, за да спра демографската катастрофа в България. Това може да стане с програми за насърчаване на грамотната раждаемост, чрез данъчни облекчения и програми и стимули за връщане на българите зад граница в родината ни. Ние сме категорични, че място в България има за всеки, който спазва върховенството на българския закон". 

С тези думи кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов се обърна към жителите на Пловдив.

Пред стотиците желаещи да се срещнат с кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев бяха категорични, че е време да се сложи край на разделението и да се върне социалната справедливост в страната. На срещата присъстваха и лидерите на НФСБ и АТАКА Валери Симеонов и Волен Сидеров, съпредседателят на „Народен съюз“ Румен Йончев, заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, както и народни представители от 43-ото Народно събрание. Водещ на срещата беше бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

"Толкова тежка демографска катастрофа България не е преживявала. Всяка година от картата на страната изчезват градове и села. Регионалният дисбаланс е огромен. Ние сме най-бързо изчезващата нация, с най-ниска раждаемост и най-висока смъртност в Европа. На първо място сме по инфаркти и инсулти. Младите хора емигрират, защото не виждат перспектива тук. България е на последно място по доходи не в ЕС, а в Европа. Преди нас са дори страни като Сърбия и Албания. На това трябва да се сложи край", беше категоричен Каракачанов.

"Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, още в началото на мандата на това Народно събрание внесохме Закон за подоходното облагане, поискахме да има данъчни облекчения за семейства с едно и две деца, както и предприемането на други мерки, които да спрат порочната практика деца да раждат деца в гетата и от социалните помощи и детските да се издържат цели цигански фамилии", каза още кандидатът за президент Красимир Каракачанов.

"Като вицепрезидент на Красимир Каракачанов аз ще давам българско гражданство на всеки етнически българин, който го поиска. С президента ще работим за това да привлечем големите български общности от страни като Молдова и Украйна", допълни Явор Нотев.

"Това също е стъпка в правилната посока за разрешаване на регионалния дисбаланс и справяне с демографската криза. Категорично сме против трайното заселване на мигранти и техните семейства, защото това е опасно и може да доведе до културна и религиозна асимилация. Това не разрешава, а задълбочава демографската криза. Президентската институция има достатъчно властови механизми, за да участва пълноправно в управлението на страната и ние с г-н Каракачанов ще ги използваме", каза още Нотев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

5

Izalina

01.11 2016 в 00:01

... и рядко вижда по-далеч от носа си.
Отивам да слушам Delbert McClinton.

Я, едно Mc как оправя вкуса.

29585

4

Izalina

31.10 2016 в 23:45

Ама аз нямам нужда от превод какво визирали "браточките националпатриоти". Като ще ми стават обединители на нацията да не ми говорят с междуредия, каквото именно и само електоратът им иска да чуе.
Андролова съм я зачитала неведнъж. Имам много какво да кажа, но ще се огранича с това, че ми е too much и не ми е икона в публицистиката, ако и да има попадения.
Не обичам крайности, нито залитания.
И циганите са ми ясни и Каракачанов дважди.

Питам за закона! Питам и другите им ... намерения.
Не срещнах отговор и на въпроса си от последните дни, кой от всичките високопарни кандидати се навря в бастионите на ДПС, за да потърси нов електорат! А има начини.

Заеби. Всеки си гледа от своята камбанария...

29585

1

Izalina

31.10 2016 в 18:23

"Ние сме категорични, че място в България има за всеки, който спазва върховенството на българския закон"

Да започнем от тук. Върховенството на кой точно от компрометираните, лобистки закони, които парламента, а не президента, пренаписва и презакърпва според много конкретни нужди, не непременно на ползу роду? И колко точно примери за неработеща адекватно на законите съдебна система трябва да се видят, че да твърдите горното?

А има ли статистика каква част от българските етнически общности в Молдова и Украйна ще се залети насам? Разбира се след като оглавите точно вие президентството - иначе няма да се хабите, нали?